Referat Analiza Activitatii Turistice Din Regiunea Trentino Alto Adige Din Italia

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 03 Iunie 2016

Descriere Referat

        Zona Trentino- Alto Adige este cea mai de nord regiune a statului italian, una din cele mai spectaculoase din perspectiva geografica. Cunoscută și sub numele de Trentino-Südtirol, zona ocupa partea de nord-est a lanțului alpin și are ca vecini în nord și nord-est Austria și cantonul elvețian Graubünden. În vest, regiunea este mărginită de partea lombardă a Italiei iar est de Veneto.
        Localizarea geografică a regiunii, asezarea sa, este extrem de importantă pentru desfășurarea activităților turistice. Preponderent montană, in proportie de 80% fiind acoperita cu munti, regiunea Trentino-Alto Adige, este una din cele mai importante destinații turistice din Italia, cu un potential natural si antropic de invidiat, dar mai ales de vizitat si admirat. Principala atractie o constituie munții Dolomiti-înscriși în cadrul patrimoniului mondial UNESCO, dar și văile largi și înguste, unde trăiește majoritatea populației acestei regiuni. 
        În ciuda faptului că geografia locurilor impiedica practicarea agriculturii, aceasta reprezintă un element de favorabilitate pentru practicarea unor forme de turism dar și altor activități (viticultura, zootehnia), extrem de importante pentru economia regiunii. 
Turismul rural și cel montan sunt doua din cele mai dezvoltate forme de turism în regiunea Trentino-Alto Adige, peisajele și diversele activități turistice ce pot fi practice aici, fiind extrem de apreciate de către turiști. Atât oferta activităților estivale cât și invernale este extrem de bogată, atrăgând astfel diferite categorii de turiști. Cei mai tineri preferă varietatea și calitatea sporturilor de iarnă, spre deosebire de cei mai în vârstă care optează pentru turismul estival, cel care oferă cele mai variate și spectaculoase peisaje. Aici "își au locul" cele mai multe și mai frumoase lacuri montane din Europa, cel mai mare și mai faimos din această regiune fiind Lacul Garda, cu o suprafață totală de 370 km2. 

    Extras din referat:

        "Italia,reprezintă încă din cele mai vechi timpuri una din cele mai dorite destinațiituristice la nivel național, iar acest lucru a fost valorificat la maximum înmajoritatea regiunilor sale. Astfel, turismul s-a dezvoltat și datorităreprezentanților statului care au considerat turismul una din sursele dedezvoltare economică importante și astfel au investițiile în ceea ce priveșteinfrastructura de cazare nu s-au lăsat așteptate. Regiunea analizată este unadin cele mai privilegiate atât din punct de vedere al resurselor turisticenaturale însă și din punct de vedere al investițiilor realizate într-un turismde calitate, pentru toate categoriile sociale.

            Cu un total de 13.075 unități decazare, regiunea Trentino-Alto Adige se situează pe locul al doilea în ceea ceprivește dezvoltarea infrastructurii de cazare turistice. Aceasta reprezintă8,69 % din totalul unităților de cazare la nivel național (150315 unități),fiind devansată de regiunea Veneto, care deține peste 50.000 de structuri deprimire turistice. Pe locul al treilea se situează Toscana, cu un total de 11.643unități de cazare și un procent de 7,5% din totalul național.De asemenea, Trentino se numără și printre regiunile cu cel mai ridicat numărde paturi în structurile de cazare turistice. Astfel, Trentino-Alto Adige,Toscana și Veneto dețin 44,9 % din totalul locurilor disponibile la nivelnațional, element grăitor cu privire la importanța turismului pentru economiaacestor regiuni."

Descarca referat
  • Specificatii Referat Analiza Activitatii Turistice Din Regiunea Trentino Alto Adige Din Italia :