Referat Caracteristicile Fizice Ale Solului

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Cele 8 capitole ale referatului de fata fac dovada unei analize minutioase a solului, a proprietatilor si caracteristicilor sale si a impactului lor asupra regnului uman si vegetal. 
    
    Daca dupa introducere, in primul capitol aflam despre compozitia solului din punct de vedere granulometric, in cel de-al doilea suntem familiarizati cu diferitele tipuri de sol, in functie de textura. Cunoasterea texturii solului este deosebit de importanta mai ales pentru agricultori, aceasta determinand tipul de produse care pot fi cultivate, cantitatea de ingrasaminte de care are nevoie respectivul sol, etc. 
    
    Capitolul al treilea pune in discutie cele mai importante tipuri de structura a solului, cum se formeaza aceasta structura, dar si cum se degradeaza si apoi cum se poate ea reface. Notiunea de densitate a solului si mai ales cea de densitate aparenta ocupa al patrulea capitol, iar cea de porozitate a solului cel de-al cincilea capitol. In capitolul al saselea aflam lucruri despre posibilele culori ale solului, cum le apreciem si ce semnificatie au ele. Penultimul capitol ne familiarizeaza cu termeni precum neoformatii si incluziuni ale solului, ultimul capitol punandu-ne la curent cu metoda gravimetrica prin care se pate determina gradul de umiditate al solului.

    Fie ca este nisipos, nisipos-lutos, luto-nisipos, doar lutos, luto-argilos sau doar argilos, solul este important in functie de gradul lui de fertilitate. In tara noastra s-au facut si se fac in continuare numeroase studii pedologice care au drept principal scop rentabilizarea, imbunatatirea calitatii solului.
Descarca referat