Referat Compresia Imaginilor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Toata lumea are acum acces la calculator si combinarea video-ului cu tehnica de calcul nu mai e demult o dificultate si cu atat mai putin o noutate. Tipul de informatie transmis va evolua inca si mai mult, in functie de disponibilizarea unei largimi de banda mai mari.

    Asadar despre compresia imaginilor vom vorbi in aces referat si vom enumera principalele procese de codificare-decodificare, vom analiza compresia avand drept exemplu o camera digitala. De asemenea, prezentam si alte metode si tipuri de comprimare. Astfel, deosebim tehnica White Block Skipping, Run Length Coding sau Block Coding, toate analizate in partea finala a referatului.

    Compresia imaginilor este absolut necesara in cazul in care vrem sa o transmitem sau sa o stocam pentru ca reprezentarea ei in format numeric are nevoie de o cantitate extreme de mare de informative. Acesta este motivul pentru care imaginile se comprima, pentru acest lucru avand la dispozitie foarte multe tehnici de compresie.

    Codificarea si decodificarea se realizeaza cu ajutorul unui codec care poate fi total fara pierderi, fara pierderi semnificative sau cu pierderi. In mod asemanator, si metodele de comprimare pot fi la randul lor fara pierdere de informatie (imaginea comprimata este identica cu cea necomprimata) si cu pierdere de informatie (o mica alterare a imaginii, foarte putin sesizabila).
Descarca referat