Referat Tehnologiile Ethernet

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 22 Aprilie 2016

Descriere Referat

Din totdeauna oamenii au incercat sa-si usureze munca si au inventat in acest scop tot felul de utilaje si masinarii care sa-i ajute in activitatile de zi cu zi. In referatul nostru, vorbim despre calculatoarele legate in retele care permit mai multor utilizatori sa aiba de exemplu acces la aceeasi baza de date. Ganditi-va doar cat timp este astfel economisit! Desi ar putea parea drumul sigur catre o robotizare, evidenta fiind lipsa necesitatii de a mai comunica verbal, calculatoarele in retea duc in mod cert la o productivitate crescuta. Desigur ca asta implica crearea de conditii, asigurarea echipamentelor software si hardware, dar acum ele sunt accesibile tuturor.
Internetul este o sursa inepuizabila de posibilitati. Din aceasta perspectiva, in ceea ce priveste domeniul retelelor, vorbim despre Ethernet si Fast Ethernet. In paginile acestui referat discutam deci despre ce presupune transmiterea in retea, ce inseamna mediul de comunicatie, ce rol joaca adaptorul de retea, etc.
Chiar si odata ajunsi la acest nivel, al calculatoarelor conectate intre ele, putem alege intre mai vechea modalitate de conexiune, prin cabluri sau fara fir, prin medii wireless. Detalii despre retelele locale, despre Ethernet, despre caracteristicile acestor tehnologii aflam din cele doua capitole care constituie acest referat.

Extras din referat:

    “Utilizarea calculatorului presupune accesul la resursele proprii precum şi comunicarea şi accesul la resursele altor calculatoare prin intermediul reţelelor de comunicaţie. Reţeaua de comunicaţie asigură transferul de date şi informaţii printr-un mediu de distribuţie.
O reţea de calculatoare este definită, în modul cel mai general, ca o colecţie de calculatoare interconectate printr-o reţea de comunicaţie. Transmisia informaţiei prin calculator este numerică şi se realizează prin trecerea unui anumit număr de biţi pe secundă (bps) care măsoară debitul acesteia. 
Utilizatorii gestionează resursele reţelei în sensul că se conectează la un punct  (nod sau calculator) al său apoi, fac apel la programe din noduri îndepărtate şi transferă fişiere. Componentele unei reţele, calculatoarele, se pot conecta în moduri diferite şi pot avea funcţii diferite. Modelul structural al reţelelor de calculatoare are rolul de a evidenţia repartizarea funcţiilor pe componente şi legăturile dintre componente.
După cum sunt repartizate calculatoarele într-o reţea se identifică categoriile:
- reţea locală sau LAN (Local Area Network) care este o reţea de mică întindere, la nivelul unei încăperi sau clădiri. În reţeaua LAN calculatoarele sunt localizate pe o distanţă scurtă, unele faţă de altele.
- reţea metropolitană sau MAN (Metropolitan Area Network) este construită din reţele locale şi alte calculatoare individuale şi are ca sferă de acoperire oraşele. Reţeaua de tip WAN este un sistem de comunicaţie deschis pe distanţe mari.
- reţele interconectate sau WAN (Wide Area Network) se obţin prin conexiunea reţelelor locale şi metropolitane. Aceste reţele generează chiar reţeaua Internet. Aşa cum îi spune şi numele, reţeaua Internet (INTER - NETwork) este o reţea de reţele, o conexiune între calculatoare.
    Accesul direct al utilizatorului la reţeaua Internet se produce prin intermediul reţelei locale la care este conectat.”

Descarca referat