Referat Scannerul

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 12 Iulie 2015

Descriere Referat

In fiecare domeniu al vietii noastre se incearca crearea de noi si noi lucruri care sa ne usureze viata si sarcinile zilnice. Progresul in toate domeniile este incontestabil: de la fel de fel de electrocasnice (masini de spalat automate, cu uscare; roboti de bucatarie; masini de tocat electrice; televizoare color, cu sute de functii) la autovehicule care se parcheaza singure, cu avioane fara piloti, etc. Lista lucrurilor care ne-au schimbat radical viata si la care nu ne-am fi gandit niciodata e interminabila.
La un nivel inca nu atat de evoluat se afla scannerul. Daca pentru multiplicare foloseam mult cunoscutul indigo iar masina de scris era singura cu care puteam inlocui scrisul de mana, acum ne putem bucura de calculatoare, de fax, de scanner, de xerox, etc.
Scannerul face parte din dispozitivele periferice (alaturi de tastatura, monitor, mouse, fax, imprimanta) care pot fi optional atasate unui sistem de calcul.
Rolul scanerului este sa recunoasca (prin programe OCR - Optical Character Recognition) si sa transforme informatia (textul, imaginea) in date, in siruri de caractere care apoi sunt prelucrate de editoare de text.
Scannerele pot fi atat manuale (mai putin folosite, presupun deplasarea manuala pe suprafata colii cu informatie), cat si automate (coala se fixeaza, urmand ca procesul de scanare sa se desfasoare fara ca noi sa mai intervenim in vreun fel.)
Atunci cand alegem un scanner (oferta incepe sa fie tot mai larga: Genius, HP, Canon, etc) trebuie sa fin atenti la urmatoarele caracteristici: rezolutia de scanare, numar de culori, dar si viteza de scanare.
Scannerul a devenit un absolut must have al tuturor firmelor si institutiilor din toate domeniile.

Extras din referat:

Lexmark 4200 Series - utilizare 
Asiguraţi-vă că echipamentul All-In-One (Multifuncţional) şi computerul sunt pornite. 
2. Încărcaţi în Alimentatorul automat de documente până la 30 coli din documentul original, cu faţa în jos.   
Notă
Când încărcaţi hârtie de format mic, amplasaţi originalul în centrul tăvii şi reglaţi ghidajele la marginile hârtiei. 
3. Faceţi dublu clic pe pictograma Lexmark 4200 Series All-In-One Center      (Centru Lexmark 4200 Series multifuncţional) din spaţiul de lucru. 
Apare pagina principală All-In-One (Multifuncţional). 
4. Din caseta listă verticală Send Scanned Image To (Trimitere imagine scanată la): selectaţi un program către care trimiteţi imaginea scanată. 
Notă
          Dacă doriţi să particularizaţi în continuare scanarea, faceţi clic pe Display Advanced Scan Settings (Afişare setări complexe de scanare) pentru mai multe opţiuni de particularizare. 
5. Faceţi clic pe Scan Now (Scanare acum).”

Descarca referat