Referate Informatica

Lista referate informatica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Baza de date microsoft access

Microsoft Access 2003 este aplicaţia de management al bazelor de date pusă la dispoziţie de suita Microsoft Office

Facultate 10 33 13
Radioul modern

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre RADIOUL MODERN. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna RADIOUL MODERN. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 27 2
Calculatorul

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Calculator. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Calculatorul. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 8 2
Baze de date si programare web

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Baze de date si programare Web. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Bazele de date si programarea Web. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 33 3
Componenta hardware a unui pc

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre COMPONENTA HARDWARE A UNUI PC. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna COMPONENTA HARDWARE A UNUI PC. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 11 2
Tipuri de memorie interna

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Tipurile de memorie interna. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape care sunt Tipurile de memorie interna. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 25 30
Sisteme de operare rus georgiana liceul teoretic "mihai veliciu", chişineu criş, jud. arad

Referat despre sistemele de operare (cu excepția sistemului de operare Windows)

Liceu 10 16 0
Istoria tehnicii de calcul, cordos raluca, liceul teoretic mihai veliciu, chisineu cris jud. arad

Referatul e de nota 9, e facut in Word 2010, probabil o sa fie nevoie sa mai modificati unele pagini in caz ca s-au legat unele cuvinte intre ele

Liceu 10 17 13
Formule bac sub. i , m1

Formule pentru examenul de bacalaureat , subiectul I , profil cu predare M1.

Liceu 10 7 5
Configurarea placii de retea

Un atestat avand drept tema configurarea placii de retea in care au fost analizate modul de setare a parametrilor de retea, adresa IP si masca de retea, etc

Liceu 10 17 8
Evolutia sistemelor de integrare informatica in fabricatie

In cadrul companiilor, integrarea aplicatiilor informatice a fost un subiect de actualitate in ultimii ani, care a dus la crearea unui nou stil de lucru in domeniul software: Enterprise Application Integration. Proiectul este insotit de o prezentare in Power Point cu 12 slideuri

Facultate 10 20 16
Sursa de alimentare

Sursa de alimentare, una dintre cele mai importante componente ale unui PC, este o componenta de baza a sistemului pentru ca asigura energia electrica necesara tuturor celorlalte componente din sistem.

Liceu 10 20 16
Retea pppoe

PPPoE este un protocol de reţea pentru încapsularea cadrelor PPP în cadre Ethernet folosit mai ales pentru servicii broadband, cum ar fi DSL.

Facultate 10 31 16
Data mining

ultimii ani au marcat o reorientare semnificativă în utilizarea volumelor de date stocate, de la un proces de explorare retrospectivă spre unul cu caracter prospectiv. Această schimbare a devenit posibilă ca urmare a maturizării tehnologiilor legate de data mining

Facultate 10 29 16
Sisteme multimedia tehnologia 3g

Termenul de 3G, a 3-a Generatie, este folosit de companiile de telefonie mobila care vand internet wireless utilizatorilor. Prin urmare, utilizatorii primesc internet prin intermediul retelei lor de telefonie mobila. In curand termenul de 3G va fi inlocuit cu acronimul LTE, Long Term Evolution.

Facultate 10 27 16
Mentenanta retelelor de date

Mentenanta retelelor de date presupune servicii aplicate periodic, conform unui grafic prestabilit, pentru intretinerea continua a echipamentelor si a mentinerii unei stari de buna functionare a lor cat mai mult timp.

Liceu 10 36 16
Microprocesoare

In anii 70 a apărut pentru prima data miniprocesorul. Acesta folosea multe tranzistoare conectate pe o pastilă de siliciu pentru a realiza un dispozitiv de calcul. Despre evolutia lui pana astazi discutam in acest proiect.

Liceu 10 30 14
Nfts versus fat

Partiţionarea este unul din paşii necesari pregătirii unui hard disk pentru utilizare. Necesitatea acestei operaţiuni reiese din faptul ca fiecare sistem de operare sau familie de sisteme de operare folosest eun anumit tip de sistem de fişiere. Aceste sisteme de fişiere sunt organizate sub formă de partiţii ce ocupa spaţiul disponibil de pe hard disk.

Liceu 10 33 14
Metode de sortare in pascal

La inceputul anilor 70 a aparut limbajul Pascal, un limbaj de programare care se bazeaza pe limbajul Algol. Despre metodele de sortare vorbim in acest proiect si despre diferitii algoritmi de sortare.

Liceu 10 22 8
Tehnici de transmitere a datelor

Calculatoarele nu mai pot lipsi din viata noastra de zi cu zi pentru ca ele sunt prezente in aproape toate activitatile noastre: suntem la serviciu – lucram la calculator, suntem acasa – ne jucam la calculator, urmarim filme, ascultam muzica, ne documentam, socializam, etc.

Liceu 10 28 14
Monitoare si controlarea imaginii

Monitorul este componenta care ne afectează direct sănătatea, modul în care lucrăm, în care învăţăm sau felul în care ne distrăm. În plus, monitoarele nu devin depăşite atât de repede ca celelalte componente ale unui calculator. Putem cumpăra un alt PC în caţiva ani, dar păstrăm un monitor bun pentru mai mult timp, chiar pentru două-trei generaţii de PC-uri.

Liceu 10 26 14
Magistralele sistemelor de calcul

Magistralele sunt cablurile prin care circula informatia, sub forma de impulsuri electrice. Impulsurile acestea au 2 niveluri de tensiune care au drept corespondent cele doua cifre binare: 0 si 1.

Liceu 10 32 14
Retele de calculatoare (wan) – proiectare, configurare si intretinere

Daca pana nu demult nici nu stiam ce e acela un sistem de calcul, iata ca odata cu progresul stiintei nu doar ca au aparut si evoluat foarte repede, dar avem si posibilitatea crearii unei retele de calculatoare.

Liceu 10 33 14
Tehnologiile ethernet

Intotdeauna a fost mai eficient lucrul in echipa, mai multe idei neputand aduce decat rezultate extraordinare. Calculatoarele care pot comunica intre ele aduc beneficii atat de evidente incat este si inutil sa le enumeram.

Liceu 10 28 14
Functionarea si intretinerea dispozitivelor de intrare ale unui sistem de calcul

Nu conteaza domeniul in care activam, fie ca are legatura sau nu cu domeniul informaticii, cu totii folosim calculatoarele, tabletele, telefoanele inteligente si tot soiul de astfel de instrumente, gadgeturi care ne-au schimbat atat de mult viata!

Liceu 10 31 14
Elemente de combinatorica in c++

Limbajul C a parut pentru a inlocui limbajul de asamblare. El a fost standardizat putin inainte de anii 2000, iar ca o extensie a sa avem acum limbajul C++, care vine cu numeroase noutati: functiile statice si constante, sabloanele, etc, si are la baza paradigme de programare diferite.

Liceu 10 27 14
Fitness

Referatul prezinta un program in FoxPro avand drept tema fitnessul. Este vorba despre un site care ne ajuta sa ne promovam imaginea firmei, prin prezentarea detaliata a antrenorilor, a dotarii salii, a programelor desfasurate, etc.

Liceu 10 20 14
Gestiunea unei spalatorii auto

Gestiunea unei spalatorii auto in Visual FoxPro – acesta este subiectul prezentului referat. Cum ne putem folosi de acest sistem care ne ajuta sa realizam gestiunea unei cantitati semnificative de date? Sa aflam raspunsul la aceasta, dar si la alte intrebari citind paginile acestui proiect.

Liceu 10 20 14
Instalarea si asamblarea placilor de extensie

Deja titlul tradeaza cele doua probleme care trebuie analizate atunci cand vorbim despre placile de extensie: cum le instalam, la ce trebuie sa fim extrem de atenti si cum le asamblam pentru ca intreg sistemul de calcul sa fie functional.

Liceu 10 30 10
Placa de baza

Vorbind despre sisteme de calcul nu putem sa nu tratam unul din principalele sale componente fara de care nu ar putea functiona: placa de baza.

Liceu 10 30 14
Placa video

Alături de alte componente indisponibile functionarii unui sistem de calcul se afla si placa video, dispozitiv care constituie tema acestui referat.

Liceu 10 27 14
Monitorul functionalitate

Daca pana nu demult nu stiam nici ce e ala calculator, iata ca acum suntem pusi in fata unei avalanse de oferte din care cu greu putem face o alegere: conteaza pretul, conteaza aspectul, conteaza proprietatile produsului, in cazul nostru ale monitorului?

Liceu 10 27 14
Scannerul

Dupa o scurta, dar interesanta incursiune in istoria pc-urilor si dupa o analiza suucinta a structurii unui pc, referatul prezinta scannerul, cu diferitele sale tipuri si functii, cu evolutia sa de-a lungul timpului.

Liceu 10 22 14
Mouse ul

Mouse-ul nu mai e de mult o simpla inventie. El ne este tuturor atat de util incat pana si copiii cei mai mici stiu ce este un mouse, la ce foloseste si cum se utilizeaza. Desigur, de la aparitie si pana acum a cunoscut numeroase modificari, toate depasind pragul pe care-l credeam pana atunci al maximului posibil.

Liceu 10 24 14
Instalarea si configurarea unui router

Ar putea părea simplu, la îndemâna tuturor, dar primii paşi înspre acest demers ne fac să ne schimbăm părerea, căci se impun unele cunoştinţe pentru a putea instala si configura un router.

Liceu 10 23 14
Referat instalarea si configurarea unui router

Ce este routerul si care este scopul lui? Cine foloseste cel mai mult aceste dispozitive si care sunt avantajele si dezavantajele? Putem vorbi despre dezavantaje in folosirea routerelor? Este complicata instalarea si configurarea lui sau oricine o poate face?

Liceu 10 25 14
Dispozitive de iesire

Daca vorbim de dispozitive periferice de intrare este absolut obligatoriu sa le analizam si pe cele de iesire precum monitorul sau imprimanta, unele dintre aceste sisteme fiind absolut indispensabile oricarui sistem de calcul.

Liceu 10 24 12
Dispozitive de afisare video

Cand vorbim despre dispozitivele de afisare video ne referim in esenta la placa video si la monitor, ca elemente esentiale ale sistemelor de calcul, ele facilitand legatura dintre calculator si utilizator.

Liceu 10 38 11
Memorii caracteristici si functionare

Cand vorbim despre memorie ne referim la cea RAM si ROM - Random Access memory, respectiv Read Only Memory. Aceste circuite electronice au rolul de a memora informatiile, ele fiind volatile si stergandu-se odata cu oprirea sistemului, unii facand referire si la posibilitatea acestor dispozitive de a stoca date.

Liceu 10 28 14
Ciclul de viata al unui laptop

Fiecare dintre noi a fost extrem de incantat de primul laptop, dar cat de lunga a fost viata lui? Cat de mult timp ne-am putut folosi de el si de ce nu a mai fost functional? La astfel de intrebari raspunde proiectul de fata, oferind lamuriri si date stiintifice legate de ciclul de viata al produselor in general, al unui laptop in particular.

Liceu 10 26 14
Companie de electricitate

Utilitatea si necesitatea calculatorului este deja evidenta in societatea actuala. Dezvoltarea informaticii si a tehnologiei a dus la implicarea calculatorului in toate domeniile de activitate, nemaifiind acceptate aproape de nicio institutie decat documente scrise la calculator.

Liceu 10 15 14
Compresia imaginilor

Daca pana acum doar trei decenii nu aveam nicio cunostinta despre accesul la informatie, acum nu doar ca il avem, dar putem si transmite o cantitate foarte mare, vizuala si auditiva deopotriva. Aplicatiile video au un impact pozitiv asupra consumatorilor de exemplu, motiv pentru care tot mai multe firme apeleaza la aceasta forma de transmitere a mesajelor.

Liceu 10 19 14
Configurarea unitatii centrale in functie de utilizarea acesteia

Calculatoarele, aceasta descoperire a secolului al XX-lea, sunt minunate cai de comunicare, de pastrare a documentelor, de mentinere si gestionare a datelor, ele putand fi adaptate in functie de nevoile particulare ale fiecaruia dintre noi.

Liceu 10 32 14