Referate Contabilitate

Lista referate contabilitate

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Contabilitatea unei societati

Modul de constituire si functionare a entitatii economice; etapele constituirii, modul de functionare si dizolvare/lichidare.

Facultate 10 57 25
Contabilitate de gestiune

Din 1 ianuarie 1993 se aplică contabilitatea dualistă: un circuit aferent contabilităţii financiare şi un circuit aferent contabilităţii de gestiune.

Facultate 10 52 25
Contabilitate de gestiune

1. Definirea contabilităţii de gestiune Din 1 ianuarie 1993 se aplică contabilitatea dualistă: un circuit aferent contabilităţii financiare şi un circuit aferent contabilităţii de gestiune.

Facultate 10 52 25
Studiu de caz metoda direct costing

PROIECT LA DISCIPLINA CONTABILITATE MANAGERIALĂ AVANSATĂ

Facultate 10 23 14
Componentele situațiilor financiare anuale

Situațiile financiare anuale reprezintă un set de documente contabile de sinteză care prezintă informații cu privire la poziția financiară a unei entități.

Facultate 10 12 14
Activele circulante: rol, categorii, conturi utilizate pentru contabilizare

Activele circulante cuprind valorile economice sub forma stocurilor, creanțelor și disponibilităților bănești.

Facultate 10 8 14
Prezentarea generala electroservice rb

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Prezentarea generala ELECTROSERVICE RB. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Prezentarea generala ELECTROSERVICE RB. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 28 2
Metode de consolidare a conturilor

Stabilirea metodei de consolidare se realizează în funcție de control deținut de grup în fiecare dintre societățile incluse în perimetrul de consolidare.

Facultate 10 5 12
Taxa pe valoarea adaugata

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre TAXA PE VALOAREA ADAUGATA. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna TAXA PE VALOAREA ADAUGATA. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 18 2
Analiza legaturilor intre pib, consumurile populatiei si administratiei, nivelului cursului de shimb si soldului comertului exterior

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Analiza legaturilor intre PIB, consumurile populatiei si administratiei, nivelului cursului de shimb si soldului comertului exterior. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Analiza legaturilor intre PIB, consumurile populatiei si administratiei, nivelului cursului de shimb si soldului comertului exterior. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 10 2
Finantele intreprinderii

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Finantele intreprinderii. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Finantele intreprinderii. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 29 2
Datoria publica externa

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Datoria publica externa. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Datoria publica externa. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 28 2
Analiza resurselor si a plasamentelor brd

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre ANALIZA RESURSELOR SI A PLASAMENTELOR BRD. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna ANALIZA RESURSELOR SI A PLASAMENTELOR BRD. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 18 3
Analiza stocurilor

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Analiza Stocurilor. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Analiza Stocurilor. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 24 3
Impozitul pe salarii

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Impozitul pe salarii. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna si cum se calculeaza Impozitul pe salarii. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 16 2
Analiza dobanzilor de pe piata monetara romana

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre ANALIZA DOBANZILOR DE PE PIATA MONETARA ROMANA. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna ANALIZA DOBANZILOR DE PE PIATA MONETARA ROMANA. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 6 2
Cursuri contabilitate

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Contabilitate. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Contabilitatea. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 63 3
Criteriile privind un sistem fiscal optimal

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Criteriile privind un sistem fiscal optimal. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Criteriile privind un sistem fiscal optimal. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 17 10
Impozitul pe profit

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre IMPOZITUL PE PROFIT. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna IMPOZITUL PE PROFIT. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 14 10
Impozitul pe venitul global

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Impozitul pe venitul global. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Impozitul pe venitul global. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 21 2
Relatia dintre organele de supraveghere bancara si auditorii externi ai bancilor

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre RELATIA DINTRE ORGANELE DE SUPRAVEGHERE BANCARA SI AUDITORII EXTERNI AI BANCILOR. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna RELATIA DINTRE ORGANELE DE SUPRAVEGHERE BANCARA SI AUDITORII EXTERNI AI BANCILOR. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 20 10
Impactul fiscalitatii asupra rezultatelor financiare ale intreprinderii

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre IMPACTUL FISCALITATII ASUPRA REZULTATELOR FINANCIARE ALE INTREPRINDERII. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna IMPACTUL FISCALITATII ASUPRA REZULTATELOR FINANCIARE ALE INTREPRINDERII. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 17 10
Contabilitate de gestiune si calculatia costurilor

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Contabilitate de gestiune si calculatia costurilor. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Contabilitate de gestiune si calculatia costurilor. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 100 20
Impozitarea

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre IMPOZITARE. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna IMPOZITAREA. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 24 15
Impozitul pe venit

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre IMPOZITUL PE VENIT. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna si cum se calculeaza IMPOZITUL PE VENIT. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 24 15
Drepturile salariatilor

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre DREPTURILE SALARIATILOR. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape care sunt DREPTURILE SALARIATILOR. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 26 10
Eficienta investitiilor

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre EFICIENTA INVESTITIILOR. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna EFICIENTA INVESTITIILOR. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 38 20
Bunurile publice

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre BUNURILE PUBLICE. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna si care sunt BUNURILE PUBLICE. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 12 10
Contabilitatea stocurilor si productiei in curs de executie

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre CONTABILITATEA STOCURILOR SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna ONTABILITATEA STOCURILOR SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 27 30
Proiect bazele contabilitatii

Tema nr. 1: Să se întocmească 3 bilanţuri iniţiale care să cuprindă 20-25 elemente în Activ şi 15-20 elemente în Pasiv, astfel: 1 exemplu pentru societăţi comerciale cu profil producţia de bunuri, 1 exemplu pentru societăţi comerciale cu profil comerţul en gros şi un exemplu pentru o societate cu profil prestarea de servicii. Tema nr.2: Egalităţi bilanţiere Se va întocmi un bilanţ iniţial cu 10-15 elemente în Activ şi 10-15 elemente în Pasiv, apoi se vor enunţa 8 operaţiuni economico - financiare care să corespundă celor 8 egalităţi bilanţiere, care vor fi reflectate printr-o succesiune de bilanţuri. Tema nr. 3:Egalităţi contabile Se va întocmi un bilanţ iniţial cu 10-15 elemente în Activ şi 10-15 elemente în Pasiv, se vor enunţa 8 operaţiuni economico-financiare care să corespundă celor 8 egalităţi contabile, se va vor înregistra în Registrul Jurnal forma didactică (mai întâi se va descompune bilanţul iniţial în conturi), după care se va întocmi registrul Cartea Mare pentru toate conturile utilizate, (pentru fiecare operaţiuni înregistrată în Registrul Jurnal se va face analiza contabilă, specificând şi egalitatea contabilă care-i corespunde). Tema nr. 4 Conturi sintetice - conturi analitice Se concepe o problemă care să scoată în evidenţă modul în care funcţionează un cont sintetic din Planul general de conturi, prin diferite înregistrări în Registrul Jurnal, cont sintetic care să se dezvolte în mai multe conturi analitice. După înregistrarea în Registrul Jurnal se vor completa: Fişa de cont sintetic, Fişele conturilor analitice şi Balanţa de verificare analitică a contului sintetic.

Facultate 10 26 13
modele de guvernare corporativĂ gestiune financiara

MODELE DE GUVERNARE CORPORATIVĂ - Gestiune financiara

Facultate 10 12 13
Proiect contabilitatea financiara a activității de finanțare și investiții

Se va alege o companie fictivă, care va trebui să aibă ca obiect de activitate, una dintre variantele următoare: - Producția și comercializarea cu ridicata de produse; - Comercializarea de produse prin magazine specializate; - Prestarea de servicii; Se cere: - înregistrarea minim a două operațiuni specifice fiecărui cont din clasele 1 și 2, din grupele și subgrupele de mai jos.

Facultate 10 13 5
Profitabilitatea Și analiza performanȚelor activitĂȚii bancare finante internationale

CUPRINS INTRODUCERE 1 SISTEMUL BANCAR DIN ROMÂNIA 1 INDICATORI DE EVALUARE A PERFORMANȚEI 5 RATE DE EVALUARE A PROFITABILITĂȚII 6 ANALIZA PERFORMANŢELOR ACTIVITĂŢII BANCARE - BCR 8 CONCLUZII 11 BIBLIOGRAFIE 12

Facultate 10 14 10
Impozit pe profit, venit și câștiguri din capital de la persoanele juridice finante publice

CUPRINS INTRODUCERE...........................................................................................................................1 I.TRATAREA TEORETICĂ A IMPOZITULUI PE PROFIT, VENIT ȘI CÂȘTIGURI DIN CAPITAL DE LA PERSOANELE JURIDICE.................................................................2 Impozitele pe profit, venit și câștiguri din capital de la persoanele juridice în România în paralel cu alte țări ....................................................................................................................................6 II.EVOLUȚIA ÎNCASĂRII IMPOZITULUI PE PROFIT, VENIT ȘI CÂȘTIGURI DIN CAPITAL DE LA PERSOANELE JURIDICE .........................................................................7 1.CALCULUL INDICATORILOR DE NIVEL .........................................................................7 2. CALCULUL INDICATORILOR DE STRUCTURĂ ..........................................................10 3. CALCULUL INDICATORILOR DE DINAMICĂ..............................................................11 CONCLUZIE...............................................................................................................................16 BIBLIOGRAFIE.........................................................................................................................17

Facultate 10 19 13
Cheltuieli privind protecția mediului finante publice

CUPRINS INTRODUCERE........................................................................................................................................ 2 I.TRATAREA TEORETICĂ A CHELTUIELILOR PRIVIND PROTECȚIA MEDIULUI............. 3 Cheltuieli privind protecția mediului în România în paralel cu alte țări .................................................. 6 II.EVOLUȚIA ÎNCASĂRII CHELTUIELILOR PRIVIND ................................................................. 8 PROTECȚIA MEDIULUI ........................................................................................................................ 8 1.CALCULUL INDICATORILOR DE NIVEL.................................................................................................... 8 2. CALCULUL INDICATORILOR DE STRUCTURĂ....................................................................................... 11 3. CALCULUL INDICATORILOR DE DINAMICĂ ......................................................................................... 11 CONCLUZIE......................................................................................................................................16

Facultate 10 17 13
Contabilitate. curs

Contabilitate. Curs Cuprins: 1. Definitia, obiectul contabilitatii si functiile contabilitatii 2.Patrimoniu ca obiect al contabilitatii: concept, componente 3.Metoda si principiile metodei contabilitatii 4. Contabilitataea ca sistem de informatii despre entitatile patrimoniale. Producatorii si utilizatorii informatiei contabile 6. Normarea si armonizarea contabilitatii. Principii si norme contabile actuale. 7.Bilantul contabil 8.Modelul, structura si regimul juridic al bilantului 9.Contul si sistemul de conturi 10. Clasificarea conturilor. Reguli de funcionare si utilizare a conturilor 11.Planul de conturi general 12.Balanta de verificare 13.Continutul documentelor justificative.Reguli de intocmir si utilizare 14.Registrele contabile. Regimul juridic al registrelor 15.Raspunderea pentru organizarea contabilitatii si modalitati de realizare a functiei contabile 16. Caracterizarea generala a conturilor de capitaluri 17. Conturile de active imobilizate 18. Contabilitatea decontarilor cu furnizori si clienti 19. Conturile de cheltuieli si conturile de venituri. Contul de profit si pierderi. 20. Inventarierea patrimoniului: concept, tipuri, functii, metodologie, documente 21. Continutul si etapele procesului de inchidere a exercitiului financiar-contabil. 22.Situatiile financiare anuale: concept, componente, functii si regim juridic

Facultate 10 25 11
Contabilitatea marfurilor

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre contabilitatea marfurilor. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna contabilitatea marfurilor. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 13 25
Documentele de evidenta contabila

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre DOCUMENTELE DE EVIDENTA CONTABILA. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna DOCUMENTELE DE EVIDENTA CONTABILA. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 22 30
Surse straine in finantarea unei afaceri

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Sursele straine in finantarea unei afaceri. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Sursele straine in finantarea unei afaceri. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 17 25
Raport de evaluare ropharma s.a.

Raportul de evaluare se va realiza având la bază informații preluate de expertul evaluator, urmând a fi utilizate pentru determinarea valori de piață a acțiunilor. Se vor lua în considerare informațiile publice care au stat la baza parametrilor economico-financiari fără a omite deliberat vreo informație. Responsabilitatea privind corectitudinea și completitudinea datelor furnizate de terțe persoane nu este asigurată de evaluator, nefiind verificate independent de acesta. Metodele de evaluare propuse de evaluator sunt considerate rezonabile în conformitate cu informațiile aflate la dispoziția evaluatorului. Evaluatorul nu îsi asumă nici o responsabilitate pentru evenimentele ce influențeaza valoarea societății care au avut loc după data evaluării sau data inspecției.

Facultate 10 30 13
Documente justificative

Documente justificative în contabilitate

Liceu 10 10 5
Impozitul pe profit la santierul naval constanta

Impozitul pe profit, aplicat in cadrul santierului naval Constanta contituie tema acestui proiect. Vorbim asadar despre obligatiile financiare catre stat, despre rolul impozitelor in produsul intern brut, etc.

Liceu 10 16 8
Contabilitatea relatiilor de decontare cu furnizorii

Furnizorii aduc marfurile necesare bunei desfasurari ale unei firme, dar in spatele acestei activitati este o munca formidabila a contabililor, a activitate contabila completa si complexa care va fi analizata in acest proiect.

Liceu 10 28 14
Modalitati de plata ale unei societati comerciale

Indiferent de forma de constituire, pe actiuni sau societate comerciala, orice firma are mai multe posibilitati de efectuare a platilor, pe de o parte in functie de operatiunea necesara, dar pe de alta parte in functie de avantajele pe care le are fiecare modalitate.

Liceu 10 33 10
Situatii financiare

Foarte rar se intampla ca atunci cand deschidem o afacere sa avem alt scop decat cel al obtinerii de profit. Chiar si daca scopul este doar unul caritabil sau de informare, orice activitate trebuie sa fie sustinuta financiar pentru a putea exista cu adevarat si rezista pe piata.

Liceu 10 30 10
Documente si registre obligatorii in derularea unei afaceri

Ordinea, evidenta clara si stricta a documentelor unei societati sunt, dincolo de aspectul legal impus, extrem de necesare si folositoare intrucat, asemenea unei oglinzi, permit pe de o parte identificarea si remedierea eventualelor probleme, iar pe de alta parte constituie un ajutor in conducerea activitatii economice.

Liceu 10 30 9
Contabilitatea majorarii si micsorarii capitalului social

Contabilitatea majorarii si micsorarii capitalului social este exemplificata pe o firma de renume din Romania care are drept domeniu de activitate comertul cu produse cosmetice, o societate care s-a dezvoltat intr-un ritm uluitor intr-o perioada foarte scurta.

Facultate 10 28 14
Contabilitatea clientilor

Evidenta economica a oricarei societati, indiferent de forma ei, se tine prin contabilitate, aceasta reprezentand contorizarea, inregistrarea din punct de vedere cantitativ, calitativ si al pretului intreaga activitate a firmei.

Liceu 10 36 14
Contabilitatea imobilizarilor financiare

Imobilizarile fac parte din activul patrimonial al firmei si sunt bunuri economice destinate sa faciliteze buna desfasurare a activitatilor din cadrul firmei, valoarea lor urmand a fi recuperata pe parcursul anilor de folosire a lor.

Liceu 10 35 14
Contabilitatea imobilizarilor in curs

Imobilizarile in curs vizeaza investitiile care nu au fost terminate pana la sfarsitul exercitiului financiar, dar si avansurile date furnizorilor de imobilizari. Aceste imobilizari in curs pot fi corporale sau necorporale, pentru fiecare existand conturi distincte: 231, respectiv 233.

Liceu 10 13 14
Contul si dubla inregistrare

Domeniul contabilitatii este unul pe cat de strict, pe atat de maleabil si orientat catre evolutie si dezvoltare, in sensul adaptabilitatii sale rapide la noile tendite ale economiei.

Liceu 10 25 14