Referate Geografie

Lista referate geografie

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Clima fauna si vegetatia romaniei

Totul despre clima , fauna cat si vegetatia Romaniei

Liceu 10 9 8
Incalzirea globala

IN PROIECTUL PREZENTAT AVEM CA TEMA INCALZIREA GLOBALA CAUZE SI MODALITATI DE REZOLVARE

Liceu 10 12 1
Prezentarea generala a municipiului bucuresti

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre PREZENTAREA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna PREZENTAREA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 27 2
Demografia – stiinta complexa a populatiei

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre DEMOGRAFIE – STIINTA COMPLEXA A POPULATIEI. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna DEMOGRAFIA. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 61 2
Lecții bac geografie

Conține toată materia necesară pentru pregătirea pentru Bacalaureat. Este sintetizata pe înțelesul tuturor, ușor de reținut și frumos prezentată.

Liceu 10 9 5
Amenajare agroturistică a unei exploatației agricole „poienița” în vederea introducerii în circuitele formale specifice turismului rural

Proiect la disciplina Prospectare și amenjare turistică prezinta amenajarea agroturistică a unei exploatației agricole în vederea introducerii în circuitele formale specifice turismului rural- Concept, Strategie, Proiectare, Implementare, Organizare/ Gestonare/ Management Studiu de caz: Pensiunea Poienița

Facultate 10 42 9
Poluarea marii negre

Marea Neagră fiind una dintre cele mai mari ape interioare ale lumii, cu o suprafață de 420.000 de km² are o importanță deosebită pentru țările învecinate, precum: Turcia, Bulgaria, Georgia, România, Rusia și Ucraina. Primele semne ale deteriorării ecosistemului Mării Negre au apărut în anii 60. În anii următori, situația ecologică din regiune s-a înrăutățit. Scăderea treptată a presiunii și a stresului exercitate asupra ecosistemului de către activitățile antropice, precum și îmbunătățirile observate azi în ecosistemul marin, chiar dacă sunt minore, reprezintă motive de speranță.

Facultate 10 13 5
Analiza hartii fertilitatii pe glob

Populația de astăzi se confruntă cu un fenomen greu de oprit, și anume, suprapopularea planetei. După cum bine știm, asistăm la o creștere a numărului populației, de la trei miliarde - în anul 1960, la șase miliarde - în anul 2000. Așadar suprapopularea, sau de ce nu, subpopularea, depinde într-o foarte mare măsură de capacitatea omului de procreare.

Facultate 10 4 5
AtracȚiile turistice din judeȚul maramures de alina vlad de la liceul teoretic mihai veliciu

În acest proiect sunt prezentate atractiile turistice din Maramureș, dar și tradiiție , obiceiurile și peisajele.

Liceu 10 23 0
Chisineu cris de drida denisa de la liceul teoretic mihai veliciu

Proiect Chisineu Cris de Drida Denisa

Liceu 10 17 0
Egiptul antic de zaharie daria liceul teoretic mihai veliciu chişineu criş

Referat Egiptul Antic Informatii cu poze

Liceu 10 19 0
America de berar denis liceul teoretic "mihai veliciu" chisineu cris, jud. arad

Acesta este un referat despre continentul America.

Liceu 10 18 0
Dezastre naturale de dunca andrei, liceul teoretic "mihai veliciu" chisineu cris, jud. arad

Referat despre dezastre naturale, de Dunca Andrei. Liceul Teoretic "Mihai Veliciu" Chisineu - Cris, jud. Arad.

Liceu 10 20 0
Indici de accesibilitate cluj sighisoara mamaia vatra dornei baile herculane

Un proiect despre accesibilitatea navala, feroviara, rutiera si aeriana in orasele Cluj, Sighisoara, Mamaia, Vatra Dornei si Baile Herculane.

Facultate 10 10 5
Civilizatia maura

Un proiect in Word despre civilizatia maura, triburi de berberi nomazi din Africa de Nord, care au fost convertiti la Islam de arabi in secolul VII si care i-au sprijinit pe arabi in cucerirea peninsulei iberice ca trupe de lupta.

Facultate 10 25 12
Cuantificarea amenajarilor turistice covasna

Un proiect despre statiunea balneara Covasna in care sunt prezentate principalele resurse turistice, baza de cazare existenta si gradul sau de confort, baza de tratament si de agrement, dar si strategii de dezvoltare.

Facultate 10 8 5
Cuantificarea amenajarilor turistice madras harghita

Proiectul analizeaza posibilitatile de cuantificare a amenajarilor turistice pentru statiunea montana Madras Harghita. Sunt analizare resursele turistice, baza de cazare si nivelul ei de confort, baza de tratament, de agrement si strategiile de dezvoltare.

Facultate 10 4 5
Arii si situri protejate mestacanisul de la reci

O prezentare in Power Point cu 10 slideuri despre Mestecănișul de la Reci, o rezervatie naturala situata in judetul Covasna, in lunca Raului Negru.

Facultate 10 10 2
Spania

Un referat despre Spania, locul care pentru mii de romani a devenit fie casa, fie destinatia prederata de vacanta. Cat e de spectaculoasa aceasta tara si ce ne ofera ea? Vom descoperi in paginile acestui referat.

Liceu 10 37 14
Disparitati regionale in macrojudetul botosani iasi si vaslui

Disparitatile regionale pot avea mai multe cauze care vor fi analizate in acest proiect, cu referire la macrojudetul Botosani, Iasi si Vaslui

Facultate 10 21 10
Analiza geodemografica asupra macrojudetului satu mare salaj cluj napoca

Un proiect care prezinta analiza geodemografica asupra macrojudetului Satu Mare, Salaj, Cluj Napoca din perspectiva natalitatii, mortalitatii, structurii ocupationale, etc

Facultate 10 18 4
Studiul ocuparii fortei de munca si somajul in judetul neamt

In contextul procesului de tranzitie economica, piata muncii din Romania a suferit transformari semnificative sub aspectul volumului si structurii principalilor indicatori de forta de munca. Discutam in acest proiect despre rata ocuparii fortei de munca si despre somaj la nivelul judetului Neamt.

Facultate 10 15 4
Clasificarea functionala si administrativa a drumurilor

Vorbim in acest proiect despre diferitele tipuri de drumuri si principalele lor caracteristici. Analizam asadar drumurile de interes national, cele de interes judetean, dar si drumurile locale.

Facultate 10 26 14
Disparitati economice in italia

Discutiile asupra discontinuitatilor geografice dateaza din secolul trecut cand se discuta de spatii variate sau omogene care erau despartite de anumite elemente spatiale. Analiza pur geografica se axa pe caracteristicile acestor spatii omogene si mai putin pe raporturile dintre acestea sau pe factorii care genereaza diferentele

Facultate 10 12 4
Integrarea regiunilor romaniei in economia globala

Proiectul analizeaza strategiile de integrare a regiunilor Romaniei in economia globala. Aceasta integrare reprezinta o premisa pentru dezvoltarea socio-economica, ceea ce ar determina reducerea disparitatilor regionale existente. Procesul se realizeaza prin atragerea investitorilor straini, dezvoltarea infrastructurii, trasporturilor si turismului, scaderea migratiilor

Facultate 10 21 6
Metode de realizare a bazelor de date geospatiale la nivel urban

Exceptand tipurile de date clasice utilizate in sistemele informatice, in ultimii ani au luat amploare datele geospatiale care se refera la localizarea geografica a anumitor obiecte pe glob, la forma si dimensiunile acestora. Sistemele informatice care stocheaza, prelucreaza, vizualizeaza datele economice clasice impreuna cu datele geospatiale se numesc sisteme informatice geografice, GIS.

Facultate 10 5 1
Prospectarea resurselor naturale in vederea dezvoltarii durabile. amplasarea unor obiective de interes civic si turistic in masivul rarau

Un proiect despre Masivul Rarau din perspectiva posibilitatii amplasarii in zona a unor obiective de interes civic si turistic. Masivul Rarau avantajeaza turismul prin altitudinea sa de munte mijlociu, lipsit de creste alpline si de prapastii adanci, pretabil escalarii cu eforturi moderate

Facultate 10 26 14
Analiza comunei podu turcului din judetul bacau

Comuna Podu-Turcului este o comuna urbanizata datorita pozitionarii sale geografice in proximitatea oraselor Vaslui si Adjud, inovatia tehnico edilitara ajungand mai repede in aceasta comuna.

Facultate 10 16 5
Analiza comunei stauceni

Comuna Stauceni se afla in nord-estul Romaniei, la aproape 480 km de Bucuresti, aproximativ in centrul judetului Botosani. Teritoriul comunei face parte din unitatea geomorfologica Podisul Moldovei, la limita subunitatii Campia Moldovei, pe o suprafata formata din platouri largi, versanti povarniti, vai inguste si imasuri plate situate intre dealuri ce nu depasesc 200 m altitudine

Facultate 10 16 5
Analiza spatiului rural al colinelor tutovei

Colinele Tutovei sunt situate in partea de est a tarii, constituind o unitate fizico-geografica cu trasaturi distincte nu doar din punct de vedere al cadrului natural, ci si al celui uman geografic.

Facultate 10 20 8
Bike sharing in perugia italia

Unul dintre cele 70 de orase care se incadreaza in categoria Smart City de la nivel european, este orasul Perugia, din Italia. Perugia este resedinta regiunii Umbria, aflata in centrul Italiei, un oras situat intr-o zona de coline, cu diferente vizibile de nivel. Aici se doreste implementare proiectului bike-sharing, concept dezvoltat in acest proiect

Facultate 10 5 1
Calitatea locuirii in spatiul rural al romaniei

Calitatea locuirii este un concept multidimensional evaluat prin examinarea unui numar de caracteristici fizice si sociale ale mediului locativ si vecinatatea sa. Aceste caracteristici pot include o serie de indicatori ai calitatii locuirii, ca de exemplu densitatea locativa, aspectul fizic si calitatea structurala a unitatii locative, accesibilitatea fata de transportul public si de serviciile sociale, precum si satisfactia fata de locuinta si vecinatate.

Facultate 10 11 4
Amenajari turistice in masivul rarau

Masivul Rarău are un potenţial natural bogat şi diversificat, iar pentru valorificarea acestuia sunt necesare amenajări adecvate. Orice amenajare are avantaje şi dezavantaje, relieful şi condiţiile meteorologie creează unele favorabilităţi, însă în momentul construirii trebuie luat în considerare stabilirea echilibrului dintre modificările care survin în sistemul natural din areal, păstrarea unui echilibru peisagistic etc.

Facultate 10 32 10
Amenajarea spatiului comunei miroslava din judetul iasi

Miroslava este cea mai mare comuna a judetului Iasi, o comuna care a devenit in doar cativa ani un mic orasel, ale carui sate sunt asemenea unor cartiere. Un mediu rural linistit care isi face loc cu succes intr-un mediu urban aglomerat si zgomotos.

Facultate 10 21 5
Lunca muresului

E inca una dintre mandriile tarii noastre care ne reprezinta cu demnitate in intreaga lume prin spectaculozitatea faunei si florei zonei. Vorbim despre Lunca Muresului, o arie protejata, cu nenumarate atractii turistice

Liceu 10 11 6
Bradul

Ca arbore ornamental, bradul este mai atragator decat molidul, pastrandu-si mai mult timp frunzisul in spatii inchise, ca arbore taiat sau ca verdeata. Bradul trece din sfera culturii materiale in cea spirituala, devenind subiect al lirismului popular. Bradul apartine fundamental culturii arhaice romanesti.

Liceu 10 29 12
Amplasarea unor obiective de interes civil si turistic in masivul rarau

Masivul Rarau este masiv si ca importanta in tara nostra, fiind o emblema apreciata, absolut justificat, de miile de vizitatori care aleg anual aceasta zona ca destinatie de vacanta.

Facultate 10 28 14
Analiza activitatii turistice din regiunea trentino alto adige din italia

Proiectul analizeaza zona Trentino Alto-Adige din perspectiva atractivitatii sale turistice. Atractivitatea depinde insa de nunumarati factori care sunt analizati in cele 5 capitole atent si riguros redactate.

Facultate 10 22 12
Studiu de geografie rurala in macrojudetul mures sibiu valcea

Referatul face o analiza a populatiei rurale din zona geografica Mures-Sibiu-Valcea, reliefand rezultatele studiilor efectuate, cum ar fi efectele procesului de imbatranire a populatiei din aceasta regiune asupra vietii economice si sociale.

Facultate 10 18 4
Eroziunea solului fenomen regional ce afecteaza asia

Eroziunea solului reprezinta o deplasare a particulelor de solid de la suprafata uscatului. din fericire, eroziunea solului poate fi combatuta prin lucrari hidrotehnice, prin impaduriri, la nivel mondial ducandu-se in acest sens ample campanii.

Facultate 10 11 2
Solul

Care sunt insusirile mineralogice, cele fizice, chimice si biologice ale solului si cum influenteaza ele calitatea solului si a faunei si florei? Va fi agricultura conventionala, traditionala, inlocuita de cea ecologica? La aceastea, dar si la multe alte intrebari vom gasi raspunsurile in acest referat.

Liceu 10 27 12
Cetatea rasnov

Proiect in Power Point cu prezentarea Cetatii Rasnov. Animatii in powerpoint, efecte speciale aplicate slideurilor la acest proiect. Prezentare de 19 slideuri.

Gimnaziu 10 19 0
Vulpea

In functie de varsta pe care o are fiecare dintre noi, vulpea capata acceptiuni diferite: pentru copii este sireata care a pacalit ursul, pentru tarani este hoata care mananca gaini, pentru oraseni este animalul din padure care seamana cu o pisica la prima vedere.

Liceu 10 33 14
Pinul

Cati dintre noi suntem atenti, atunci cand mergem de exemplu intr-un weekend la munte si ne plimbam prin padure, la minunatii copaci care miros atat de frumos? Cati dintre noi stiu sa faca deosebirea dintre un brad si un pin? Ce-i deosebeste?

Liceu 10 30 10
Integrarea noilor modele de afaceri in economia digitala

Cat sunt de importante sistemele informatice in activitatea unei societati? Noile modele de afaceri sunt ele mai profitabile si mai avantajoase sau au şi ele dezavantajele si lipsurile lor? Economia digitala este un accesoriu sau o va inlocui pe cea clasica cu pasi rapizi si siguri?

Liceu 10 40 14
Caracteristicile fizice ale solului

Solul este cel care influenteaza decisiv functionarea unui ecosistem. Calitatea plantelor, a apelor este direct dependenta de cea a solului. Tot ce inseamna viata pe pamant este legat de aceste trei elemente vitale denumite generic: pamant, apa, aer.

Facultate 10 30 14
Proprietatile fizico mecanice ale solului

Solul este o formatiune in continua miscare si dezvoltare, fiind mediul in care se desfasoara fara incetare diferite forme ale florei si faunei, ale microflorei si respectiv microfaunei, influentate de o multitudine de factori fizici, chimici, dar si bilogici.

Facultate 10 31 14