Referate Ecologie

Lista referate ecologie

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Monitorizarea indicatorilor de calitate ai aerului din zona municipiului pitesti

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre MONITORIZAREA INDICATORILOR DE CALITATE AI AERULUI DIN ZONA MUNICIPIULUI PITESTI. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna MONITORIZAREA INDICATORILOR DE CALITATE AI AERULUI. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 20 30
Cauzele producerii incalzirii globale

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre incalzirea globala. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna incalzirea globala. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 23 30
Padurea, plaman al terrei

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre padure, ca plaman al Terrei. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna padure, ca plaman al Terrei. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 26 30
Poluarea atmosferei datorata activitatilor industriale

Proiectul analizeaza fenomenul poluarii atmosferei datorata activitatilor industriale, la nivelul Judetului Iasi. Fenomenul de poluare este strans legat de evolutia factorilor ce au dus la aparitia si dezvoltarea acestuia. Acesti factori, cum ar fi: populatia, urbanizarea, industrializarea, transporturile, desi sunt necesare societatii, au avut efecte negative asupra mediului, iar odata cu evolutia acestora, efectele au inceput sa fie tot mai grave.

Facultate 10 10 4
Impactul economic al intoxicatiilor cu pesticide

Sunt fatale pentru tot ce e viu: plante, animale, dar mai ales oameni. Pesticidele sunt din pacate pe cat de intens folosite, pe atat de daunatoare. Intoxicatia cu pesticide a atins cote extrem de alarmante si despre acest fenomen discutam in prezentul proiect.

Liceu 10 3 2
Transportul conservarea depozitarea si primirea probelor de apa de catre laboratorul de analiza

Chimistii ne ajuta intotdeauna atunci cand vrem sa analizam compozitia unei substante, in cazul nostru puritatea apei. Ne referim la intregul traseu pe care-l urmeaza probele de apa de la colectare si pana la laboratoarele de analiza.

Liceu 10 31 16
Masuri de protectie a calitatii aerului

Ca poluarea este cel mai mare dusman al intregii planete este stiut deja de noi toti, chiar si de cei mai mici, care afla la gradinita cat este de important sa ne pastram lumea curata.

Liceu 10 38 16
Poluarea apelor dure

Igiena mediului, parte din medicina preventiva, analizeaza factorii care conditioneaza sanatatea, deci si factorii de mediu, cu variatiile lor in timp si spatiu. A luat astfel nastere chimia sanitara , care studiaza factorii chimici de mediu.

Liceu 10 22 14
Materialele plastice si efectul lor asupra mediului

Ample campanii de sensibilizare a cetatenilor se fac la nivel mondial in vederea atentionarii asupra gravelor consecinte pe care le au deseurile asupra mediului inconjurator. Cu toate acestea, problema ramane una dificil, daca nu chiar imposibil de rezolvat.

Liceu 10 21 14
Apa terapeutul de langa noi

Cata forta in doar trei litere : apa ! Este absolut necesara oricarei forme de viata: oameni, animale, flori, copaci, iarba, insecte, etc. O lume intreaga ar putea disparea odata cu ea, apa!

Liceu 10 16 8
Managementul deseurilor in romania

O reala problema nu doar in tara noastra, ci la nivel mondial o constituie deseurile, managementul lor mai exact. Ce ne facem cu gunoaiele? Unde le ducem pentru a nu polua si a nu dauna sanatatii, atat a oamenilor, car si a animalelor

Liceu 10 29 14
Ecosistemul urban brasov

Care sunt factorii poluanti ai unui ecosistem si cum protejam mediul? Lupta este deja pierduta sau exista sanse de a opri aceasta avalansa de distrugere, de sapare a propriei gropi? Care este situatia in cazul orasului Brasov?

Liceu 10 35 10
Ecosisteme forestiere

Foarte putini dintre noi ne gandim la importanta ecosistemelor, desi ele au un impact major asupra intregii noastre vieti. Fitogeneza, zoogeneza sau biogeneza sunt intr-un schimb permanent de diferite substante si energii, care, desi “invizibil”, extrem de semnificativ.

Liceu 10 28 10
Efectele poluantilor apei asupra ecosistemelor

De regula efectele poluarii se oberva pe termen lung, insa acum este atat de avansata aceasta problema incat consecintele poluantilor sunt evidente, inregistrandu-se pagube imediate asupra mediului si implicit a vietii in ansamblul ei.

Liceu 10 21 14
Protectia calitatii apei

Apa, acest element esential al supravietuirii, poate fi si extrem de periculoasa pentru sanatate, in cazul in care este contaminata cu diverse substante chimice, poluante. O societate sanatoasa inseamna in primul rand oameni sanatosi, acest lucru traducandu-se in primul rand prin alimente sanatoase, deci si printr-o apa cat mai pura.

Facultate 10 20 14
Determinarea poluantilor din sol

Poluarea nu este un fenomen de sine statator, izolat. Ea are efect asupra sanatatii umane, influentand in acelasi timp si calitatea vietii si a tuturor ecosistemelor. Modificarile produse se vad cel mai adesea in timp, acest lucru ingreunand procesul de identificare si responsabilizare a celor vinovati.

Facultate 10 25 14
Monitorizarea calitatii aerului

Calitatea ridicata a aerului se reflecta in primul rand in sanatatea oamenilor. Lupta cu poluarea si incercarea de a mentine aerul cat mai curat si mai ozonat este una tot mai asidua in ultimele decenii intrucat si rezultatele nefaste ale aerului neconform cu standardele au inceput sa fie tot mai evidente.

Liceu 10 28 14
Monitorizarea fenomenului de poluare a apei

Apa este fara indoiala un element fara de care nu am putea vorbi despre viata, despre existenta fiintelor vii. Noi insine suntem in proportie extrem de mare (mai mult din jumatatea greutatii noastre corporale) apa.

Liceu 10 29 14
Protectia calitatii solului

Am putea spune, intr-un mod pragmatic, ca sanatatea oamenilor presupune sanatatea a tot ceea ce ii inconjoara, deci implicit aer, apa sau sol. Cum ne ingrijim de mediul in care traim se reflecta in intreaga noastra viata.

Liceu 10 30 14