Referate Turism

Lista referate turism

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Festivaluri în bucovina

De câte ori pașim în Bucovina, pătrundem în lumea tradiţiilor. Suntem copleşiţi de amintiri despre viața de altădată, cu viaţa lor simplă, ghidată de reguli stricte, gospodari, care au îmbogăţit spiritualitatea locurilor acestora pline de farmec, cu obiceiuri străvechi, transmise din generaţie în generaţie, până în ziua de astăzi.

Liceu 10 8 18
Agentia de turism

Agentia de turism reprezinta o societate comerciala cu rol de intermediar intre agentia economica, prestatorii directi de servicii turistice si turisti

Facultate 10 9 8
Program turistic national republica moldova

Se va organiza un circuit turistic în Republica Moldova cu unele dintre cele mai frumoase atracții turistice. Orașul Chișinău, capitala Republicii Moldova nu este un simplu oraș, este o lume în care ne pierdem o clipă, ca să ne regăsim o eternitate. El ar fi sinonimul cuvantului adevăr, de care nimeni nu are frică și-l rostește cu voce tare mereu. Acest oraș al basmelor, al codrilor și al păsărilor e cel care ne caracterizează având ceea ce multe orașe din lume nu au.

Facultate 10 18 4
Agenția de turism mika travel

Caiet de practică în cadrul agenției Mika Travel din Ploiesti

Facultate 10 15 5
Transportul in comun subteran, metroul bucurestean

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre TRANSPORTUL IN COMUN SUBTERAN, METROUL BUCURESTEAN. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna TRANSPORTUL IN COMUN SUBTERAN, METROUL BUCURESTEAN. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 20 2
Dunarea navigabila

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Dunarea navigabila. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Dunarea navigabila. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 18 2
Activitati de cazare

Destinat elevilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre ACTIVITATILE DE CAZARE. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna ACTIVITATILE DE CAZARE. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 35 20
Conceperea produsului turistic litoralul romanesc in agentia de turism paralela 45

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre conceperea produsului turistic LITORALUL ROMANESC in agentia de turism PARALELA 45 Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna conceperea unui produs turistic. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 26 30
Identitatea vizuala a agentiei de turism christian tour 76

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre identitatea vizuala a agentiei de turism CHRISTIAN TOUR 76. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna identitatea vizuala a agentiei de turism CHRISTIAN TOUR 76. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 24 30
Negocierea contractelor in agentia de turism christian tour

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Negocierea contractelor in agentia de turism CHRISTIAN TOUR. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Negocierea contractelor in agentia de turism CHRISTIAN TOUR. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 21 15
Negocierea contractelor in agentia de turism paralela 45

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Negocierea contractelor in agentia de turism PARALELA 45. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Negocierea contractelor in agentia de turism PARALELA 45. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 22 30
Organizarea botezului

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre ORGANIZAREA BOTEZULUI. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna ORGANIZAREA BOTEZULU. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 31 30
Politica de distributie a agentiei de turism christian tour

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Politica de distributie a agentiei de turism CHRISTIAN TOUR. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Politica de distributie a agentiei de turism CHRISTIAN TOUR. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 23 20
Politica de produs a agentiei de turism christian tour

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Politica de produs a agentiei de turism CHRISTIAN TOUR. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Politica de produs a agentiei de turism CHRISTIAN TOUR. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 26 30
Sejur in mamaia

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre SEJURUL IN MAMAIA. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna si cum se organizeaza SEJURUL IN MAMAIA. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 23 20
Sejur in predeal

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre SEJURUL IN PREDEAL. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna SEJURUL IN PREDEAL. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 19 15
Statue of liberty

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre STATUE OF LIBERTY. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna STATUE OF LIBERTY. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 10 15
Tehnici si tactici de negociere in agentia de turism paralela 45

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Tehnicile si tacticile de negociere in agentia de turism PARALELA 45. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Tehnici si tactici de negociere in agentia de turism PARALELA 45. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 30 30
Valorificarea potentialului turistic al municipiului \judetului maramureș

Maramureşul, un ţinut cu rezonanţă istorică, este o sursă inepuizabilă de cercetare pentru toate domeniile, dovadă sunt multitudinea de lucrări ştiinţifice de până acum.

Facultate 10 25 3
Analiza elementelor legate de marketingul şi imaginea destinaţiei turistice : elveȚia

Proiect la disciplina Destinatii Turistice prezinta si analizeaza destinatia-Elvetia

Facultate 10 39 8
Brandingul destinatiei turistice

Proiect la disciplina Destinatii turistice prezinta aspecte teoretice cu privire la brand/ brandingul unei destinatii turistice

Facultate 10 23 5
Turism internațional « austria »

Proiect la disciplina Turism International conceput pe Austria

Facultate 10 33 5
Utilizarea unui crm în cadrul unei agenții de turism

Proiect la disciplina Sisteme de asistare a afacerilor prezinta utilizarea unui soft CRM în cadrul unei agenții de turism

Facultate 10 23 5
Oferta si calitatea produselor de panificatie in cadrul sc vel pitar sa

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre OFERTA SI CALITATEA PRODUSELOR DE PANIFICATIE IN CADRUL SC VEL PITAR SA. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna OFERTA SI CALITATEA PRODUSELOR DE PANIFICATIE IN CADRUL SC VEL PITAR SA. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 29 30
Turismul in alpii austriei

Noile stiluri de viata au dezvoltat nevoile de calatorie, ceea ce a dus la activitati cat mai variate. Astfel, au aparut diverse vacante tematice, care sa atraga turisti din toate colturile lumii. Observand aceste schimbari, Austria si-a dezvoltat rapid aptitudinile care imbina traditia cu modernul, desfasurand diverse festivaluri specifice, dar si concerte sau concursuri sportive. Austria este un exemplu de tara extrem de dezvoltata turistic. Folosindu-se de Campionatul de Fotbal din anul 2008, a reusit sa arate ca inseamna mai mult decat tara schiu-lui. In spoturile publicitare predomina evenimentele culturale si natura neatinsa a muntilor, fiind astfel o tara care beneficiaza de o vasta retea de resurse turistice. Zona Alpilor Austriei reprezinta o destinatie turistica deosebit de importanta si extrem de puternica pentru Europa si nu numai.

Facultate 10 13 10
Halal turism

O noua forma de turism este analizata in acest proiect: halal tourismul.

Facultate 10 4 4
Impactul amenajarilor turismului in pesteri ppt

Turismul speologic este din fericire unul care poate fi practicat si in tara noastra, tot mai multe pesteri fiind amenajate pentru a fi vizitate de turisti.

Facultate 10 9 3
Fisa tehnica ghidaj adaptativ

O scurta prezentare a excursiei cu copii intre 7 si 10 ani.

Facultate 10 2 1
Fisa tehnica ghidaj adaptativ copii sf gheorghe sinaia bran brasov retur ppt

O prezentare in Power Point cu 10 slideuri despre excursia "cu rucsacu-n spate". Avem prezentat intreg itinerariul, cu obiectivele turistice care urmeaza a fi vizitate.

Facultate 10 10 5
Competitivitatea internationala a municipiului cluj napoca

Un proiect care trateaza tema competitivitatii internationale a municipiului Cluj Napoca in calitate de destinatie pentru turismul de ingrijire a sanatatii.

Facultate 10 3 2
Domul din milano analiza arhitecturala

Domul din Milano, in italiana Duomo di Santa Maria Nascente, este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Milano, a patra cea mai mare catedrala din lume si a doua din Italia, dupa San Pietro din Vatican.

Facultate 10 3 3
Evaluarea resurselor in turismul montan predeal

Proiectul este un scurt eseu care reflecta un punctul de vedere privind principalele provocari la adresa turismului montan din Romania, generate de schimbarile climatice.

Facultate 10 3 2
Evaluarea resurselor turistice in republica moldova

Un proiect despre cateva dintre resursele turistice din Republica Moldova: Crama Milestii mici, cetatea Tighina, rezervatia Padurea Domneasca, manastirea Horodiste, pestera Emil Racovita

Facultate 10 5 2
Slow food slow travel slow destination

Ce inseamna conceptele slow food, slow travel si slow destination? In ce masura se implementeaza aceste concepte in oferta turistica a municipiului Cluj-Napoca?"

Liceu 10 2 2
Agroturism sancraiu judetul cluj

Localitatea Sancraiu primeste in fiecare an 10.000 mii de turisti care vin aici sunt in cautare de relaxare, recreere si refacere

Facultate 10 3 2
Analiza geografica turistica a judetului valcea

O analiza detaliata a judetului Valcea din perspectiva fondului morfoturistic, climaturistic, a celui turistic hidrografic, biogeografic, cultural istoric, dar si a celui etnografic si folcloric.

Facultate 10 6 3
Analiza management grand hotel italia cluj

Proiectul prezinta o analiza a managementului hotelului Grand Hotel Italia din Cluj. Vorbim despre un hotel care are o recunoastere internationala, fiind a unsprezecea perla a lantului.

Facultate 10 6 4
Analiza targului de turism touristica

O prezentare in Power Point cu 11 slideuri despre targul de turism Turistica, un targ unde sunt prezentate cele mai bune si mai noi locuri turistice.

Facultate 10 11 4
Caiet de practica prospectare si amenajare turistica muntii apuseni

O incursiune in Muntii Apuseni si o analiza a datelor observate la fata locului. Ce ne ofera turismul montan? Aflam din paginile acestui caiet de practica.

Facultate 10 25 14
Catedrala sagrada familia

Sfanta Familie este o biserica din capitala Cataloniei, Barcelona (in nord-estul Spaniei). Catedrala, opera impresionanta inca neterminata a lui Antoni Gaudi

Facultate 10 5 2
Constructia de pensiuni moderne

Traditional sau modern? Hotel sau pensiune? Ce presupune alinierea la noile norme europene? De ce aleg strainii sa-si petreaca vacantele in tara noastra?

Liceu 10 1 1
Serviciu de etaj la un hotel

Cazarea este serviciul de baza proritar al hotelului si presupune, din perspectiva clientului, un spatiu individual securizat, igienic, functional, comod si placut. Toate acestea conduc la ideea ca parte din elementele clitativ superioare ale acestui serviciu depind de sectorul de etaj.

Liceu 10 37 12
Turism pe litoral

Litoralul romanesc este suprapopulat in fiecare sezon estival pentru ca dincolo de o zona foarte frumoasa, Marea Neagra este un loc de distractie, de socializare, de petreceri de neoprit, zi si noapte.

Liceu 10 31 14
Servicii de cazare

Serviciile de cazare posibile si existente in tara noastra sunt analizate in cele doua capitole ale proiectului, informatii sintetizate intr-o ampla prezentare in PowerPoint cu 24 de slideuri.

Liceu 10 29 16
Potentialul turistic al maramuresului

Asa arata probabil si Raiul: cu dealuri inverzite si campii pline cu flori, cu oameni calzi si frumosi, exact ca-n Maramures.

Liceu 10 32 14
Turismul in maramures

Exista in tara noastra cateva zone preferate de turisti iar Maramuresul este una dintre aceste destinatii pe care o aleg atat iubitorii de mare cat si cei de munte, atat cei iubitori de distractii cat si cei dornici de o vacanta linistita, departe de zgomotul si agitatia marilor orase.

Liceu 10 38 14
Multifunctionala

Multifunctionalele sunt atat de utile si necesare incat cu greu gasim o institutie de pe biroul careia sa lipseasca un astfel de echipament. De cate tipuri sunt, cum functioneaza, cum se instaleaza? Aflam din acest referat.

Liceu 10 30 16
Turismul de afaceri din romania

Turismul de afaceri este o forma de turism care s-a dezvoltat si in tara noastra, odata cu evolutia tuturor domeniilor, caci niciun sector economic n-a ramas in urma dupa ce tara noastra a devenit una europeana.

Liceu 10 25 14
Potentialul turistic antropic al judetului alba iulia

Alba Iulia este unul dintre orasele de top ale tarii noastre, desi e greu de gasit un oras despre care sa spunem ca nu este unul de top, macar din perspectiva potentialului sau natural, daca nu si antropic.

Liceu 10 35 16
Luna de miere in maldive

Agentiile de turism au intotdeauna oferte pentru preferintele fiecarui turist in parte. Cand e vorba de o zona exclusivista, de o perioada aglomerata, preturile poate nu sunt cele mai mici, dar pentru a petrece luna de miere, sigur se merita sa platim oricat.

Liceu 10 38 8
Turismul

Turismul a existat din totdeauna, dar in tara noastra s-a dezvoltat doar in ultimele decenii, cunoscute fiind rigorile regimului comunist. Asta nu ne-a impiedicat insa sa-i ajungem pe cei din Europa, sa-i intrecem chiar in ceea ce priveste agentiile de turism si ofertele acestora.

Liceu 10 24 8
Turismul in baile herculane

Statiunea balneara Baile Herculane este una dintre marile atractii ale tarii noastre pentru ca in cateva zile de concediu putem imbina utilul, necesarul cu placutul, adica ne putem trata si distra in acelasi timp.

Liceu 10 41 14
Circuit turistic in muntii apuseni

Sunt mareti, somptuosi, tineri si verzi si ne asigura un peisaj de vis, o vacanta extraordinara. Sunt ei, Muntii Apuseni, parte componenta a Carpatilor Occidentali. Despre potentialul turistic al acestei zone vorbim in prezentul proiect.

Liceu 10 32 10
Turismul in grecia

Grecia e o tara pe care foarte multi romani deja o cunosc, multi dintre noi lucrand acolo, multi dintre noi alegand-o ca destinatie de concediu, gratie faimoaselor sale insule si a plajelor deosebite.

Liceu 10 62 18
Diversitatea ofertei turistice in orasul bacau

Oraşul Bacău şi împrejurimile sale dispune de o multitudine de obiective turistice, atât naturale, cât şi antropice. Este un oraş al tradiţiilor şi al culturii, cu o mulţime de obiective turistice care îşi aşteaptă vizitatorii, care de altfel nu intarzie sa apara.

Liceu 10 36 14
Modalitati de comercializare si promovare a serviciilor turistice in imprejurimile bucurestiului

Pentru ca Romania este o tara atat de ofertanta turistic, este greu, daca nu imposibil sa existe vreun loc care sa nu ne surprinda macar prin frumusetea ei naturala, daca nu si prin bogatiile sale antropice.

Liceu 10 35 14
Produsul turistic

Vorbim despre produs turistic ca despre o marfa de comercializat si oricat de brutala ar putea parea exprimarea, este o realitate valabila in intreaga lume, cunoscuta mai ales de agentiile de turism.

Liceu 10 39 14
Ploiesti traditie si istorie

Bucurestiul, Transilvania si Moldova sunt unite de Ploiesti, resedinta a judetului Prahova. prin Ploiesti se ajunge la Valea Prahovei, cea mai vizitata zona de turism alpin din Romania.

Liceu 10 32 10
Valorificarea potentialului turistic in judetul botosani

Un proiect despre Botosani, un oras din zona Moldovei, aparent cu putine obiective turistice, fie ele naturale sau antropice, dar care, surprinzator, se arata a fi un oras superb, cu o istorie si o cultura deosebite.

Liceu 10 52 14
Londra

Obiectivele turistice din Londra sunt deosebite prin unicitatea si frumusetea lor, numeroase si extrem de interesante, si pot reprezenta motivul pentru care turistii aleg sa isi petreaca cateva zile in capitala Marii Britanii.

Liceu 10 37 4
Turismul de litoral

Desi Marea Neagra ne-ar putea reprezenta cu mare succes oriunde in lume, mai avem inca multi pasi de urmat pentru a ne pune in valoare minunile naturale cu care suntem binecuvantati.

Facultate 10 43 14
Turismul religios

Turismul religios este o incantare atat pentru ochi, cat si pentru suflet. In tara noastra sunt atatea locuri de poveste in care simtim cum divinul pluteste si ne indeamna sa ne bucuram de binecuvantarile pe care ni le-a dat.

Liceu 10 20 14
Turismul religios in romania

Turismul religios a devenit o sursa substantiala de venituri atat pentru organizatorii de pelerinaje, pentru agentiile de turism, cat si pentru tintele expeditiilor: manastiri, schituri, etc

Liceu 10 20 12
Turismul rural

Turismul rural este un nou trend in Romania, iar agentiile de turism se bucura din plin de clientii dornici sa ne cunoasca tara cu satele ei frumoase, cu taranii harnici si priceputi, primitori si buni.

Liceu 10 22 14
Perlele turistice ale vaii oltului

Valea Oltului este o zona care, din punct de vedere turistic, ofera foarte multe optiuni in ceea ce priveste posibilitatile de petrecere a timpului liber. Manastirile, drumetiile si traseele montane sau baile cu efecte curative sunt cea mai mare atractie.

Liceu 10 20 12
Circuit in nordul moldovei

Suntem binecuvantati ca romani cu o tara deosebita, cu zone desprinse parca din povesti, cu un relief caruia nici sa vrem nu i-am mai putea adauga ceva: avem campie, deal, munte, lacuri, mare, rauri, absolut tot ce si-ar putea dori orice impatimit de drumetii, dar si de frumos.

Liceu 10 38 12
Casa alba

Traditionalism si modernitate, trecut si prezent, Casa Alba reprezinta un simbol al presedintiei Statelor Unite ale Americii, al poporului american, fiind punctul de maxima importanta si securitate a Washington-ului.

Liceu 10 21 14
Turismul speologic

Speologia, o stiinta mai putin cunoscuta in unele tari, poate fi din fericire studiata in tara noastra intrucat suntem inzestrati cu aceste minuni natural, pesterile.

Liceu 10 26 12
Malta

Exotic, elegant, modern, totul este la superlativ cand vorbim despre Malta. O zona exclusivista, destinata in general celor cu posibilitati financiare considerente, Malta exprima sublimul prin doar doua culori: albastru si galben.

Liceu 10 48 14
Parcul national bucegi

Parcul National Bucegi este unul dintre minunatiile naturale ale tarii noastre. O zona invaluita in mister datorita numeroaselor legende, o zona care va invita cu ospitalitate sa o vizitati si sa o apreciati.

Liceu 10 49 14
Turism in tara motilor

Ce este aceasta Tara a Motilor sau Ţara de Piatră? Cine sunt locuitorii ei, motii sau topii, si ce-i face asa deosebiti incat ei si zona lor atrag mii si mii de turisti din tara, dar si din strainatate? Cum de Tara Motilor a ajuns atat de renumita? De ce este o “Tara”?

Liceu 10 24 14
Paris

Un singur cuvant si spunem in acelasi timp mii de carti, filme, piese de teatru, cantece, amintiri, iubire pasionala, nostalgie, istorie, simbol ale elegantei, al rafinamentului: Paris.

Liceu 10 43 10
Parcul national retezat godeanu

In paginile acestui proiect descoperim motivatia alegerii acestei teme, prezentarea zonei care implica analiza asezarii georgrafice, a reliefului, climei si vegetatiei, a retelei hidrografice, dar si descrierea altor rezervatii naturale.

Liceu 10 25 14
Sankt petersburg

Daca alegem Rusia, atunci negresit trebuie sa alegem si Sankt Petersburg pentru vizitare. Odata ajunsi aici, este evident ca vom reveni pentru ca spectaculozitatea orasului este deosebita.

Liceu 10 39 14
Sibiu

Cand auzim de Sibiu, cu totii ne gandim ca este acel oras medieval din tara noastra care apartine Transilvaniei. Dincolo de a fi un centru economic si cultural semnificativ, Sibiul ofera vizitatorilor sai nenumarate atractii.

Liceu 10 30 10
Modalitati de comercializare si promovare a serviciilor turistice in zona moldovei centrale si de sud

Cum este vazuta Moldova din perspectiva localnicilor? Dar a turistilor? Cum sunt modalitatile prin care o promoveaza agentiile de turism? Care sunt avantajele si dezavantajele petrecerii unui concediu in aceasta zona a Romaniei? Raspunsurile detaliate la toate aceste intrebari le descoperim lecturand acest referat minutios elaborat.

Liceu 10 27 10
Italia

Italia este o tara pe care noi, europenii, o cunoastem foarte bine in primul rand datorita distantei mici care ne separa, cu atat mai mult cu cat in ultimele decenii tot mai multe familii s-au mutat si au inceput o noua viata aici.

Liceu 10 34 14
Japonia – tara soarelui rasare

Locul de nastere al soarelui, Tara Soarelui Rasare, Japonia este situata in Asia de Est si este formata din patru insule care ocupa peste 90% din intreaga suprafata, dar si din peste 5000 insule mai mici, dar nu mai putin frumoase si spectaculoase.

Liceu 10 23 14
Turismul in portugalia

Sa facem cunostinta cu o tara care s-a facut remarcata nu atat prin relieful zonei sau prin traditia sa, ci prin economia sa, Portugalia exportand o gama larga de produse de inalta calitate in intreaga lume.

Liceu 10 41 14
Turismul in masivul ceahlau

Pentru orice turist care a fost deja o data in Muntii Ceahlau, acestea sunt desigur doar simple intrebari retorice : “Care sunt factorii de atractie ai Masivului Ceahlau?”, “De ce alegem aceasta zona ca destinatie de vacanta ?”

Liceu 10 38 10
Etnografie si folclor in maramures

Denumita si Tara Maramuresului pentru a-i descrie astfel unitatea, zona este in sine un nucleu, o oaza de autenticitate, de traditie, de farmec si frumusete iar unicitatea Maramuresului este admirata si apreciata anual de mii de turisti.

Liceu 10 26 14
Actractii turistice in indonezia

Cand vorbim despre arhipelag, cu totii ne gandim la Indonezia, unica printre altele prin cele 18000 insule ale sale, un sfert nelocuite, prin cele aproape 30 de provincii si cei peste 100 vulcani activi.

Liceu 10 53 14
Turismul in dubai

Dubai, unul dintre cele sapte emirate care formeaza UAE atragea pana nu demult vizitatori in special din Orientul Mijlociu. Acum insa tot mai multi occidentali si nu numai aleg fie doar sa viziteze zona, fie chiar sa se mute aici si sa inceapa diverse afaceri.

Liceu 10 28 15
Promovarea zonei turistice sinaia

Sinaia oferă numeroase atracţii precum Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Casa memorială George Enescu, Mănăstirea Sinaia şi este sursă a mai multor tipuri de turism : cultural, de odihnă şi recreere, de tratament, sportiv, religios, etc., adresându-se astfel unei game diverse de turişti.

Liceu 10 34 14
Agroturismul in romania

Un nou trend în rândul hobby-urilor din lume a devenit petrecerea vacanţelor în mediul rural, în detrimentul zonelor exotice de pildă, până nu demult extrem de preferate de turişti.

Liceu 10 35 14
Aranjamente practicate in transporturile rutiere

Referatul prezinta formele de transport si locul lor in traficul turistic, dar si in economie, tipurile de transport folosite in turism (rutier, feroviar si aerian), precum si metode de imbunatatire a sigurantei traficului.

Liceu 10 30 14
Atractii turistice si obiceiuri in moldova

Referatul prezinta numeroasele atractii turistice pe care la ofera Moldova, o zona extrem de bogata in produse turistice, obiceiurile si traditiile de aici, dar si programul turistic, activitatile de care de pot bucura turistii.

Liceu 10 47 14
Atractii turistice in bacau

Dupa o scurta prezentare a localizarii si istoricului orasului Bacau, referatul descrie principalele obiective turistice, dar si hotelurile si pensiunile care stau la dispozitia turistilor.

Liceu 10 18 14
Baile felix

Una dintre statiunile prin care tara noastra se face remarcata atat in randul romanilor cat si in strainatate, Baile Felix ofera conditii de tratament balnear, dar si peisaje mirifice care ne transporta intr-o lume paradisiaca, departe de lumea agitata si orice stres cotidian.

Liceu 10 22 14
Realizarea si promovarea produsului turistic baile herculane

Ca obiectiv turistic Baile Herculane au extrem de mult de oferit : numeroase obiective turistice (Parcul National Valea Cernei, Grota cu aburi, etc.), dar si foarte multe activitati pentru agrement si timp liber (alpinism, rafting, drumetii).

Liceu 10 29 14
Baile tusnad

In acest referat se regaseste o prezentare generala a Bailor Tusnad, cu limitele si caile sale de acces, cu istoricul, relieful si clima sa, dar si detalii despre flora si fauna precum si obiectivele turistice, atat cele naturale cat si cele antropice.

Liceu 10 49 14
Brasov

Brasovul, o zona cu un potential turistic natural deosebit, cu numeroase monumente istorice si atractii turistice, se face remarcat mai ales prin rezervatiile sale naturale, prin cele geologice si geomorfologice, dar si prin cele paleontologice.

Liceu 10 47 14
Bucovina

Manastiri de o valoare artistica recunoscuta la nivel inernational, biserici medievale, cu aerul lor antic, pastrator de secrete, fac din Bucovina o zona de real interes pentru orice turist iubitor de frumos, de traditii si obiceiuri.

Liceu 10 20 14
Nisipurile de aur din bulgaria

Bulgaria, noua atractie turistica a tot mai multi romani, ofera prin statiunea sa Nisipurile de Aur o vacanta “de aur”, de neuitat. Apa marii este propice pentru aproape orice tip de sport acvatic: ski pe apa, surfing, scufundari, etc. si alaturi de alte avantaje, locatia constituie o oferta de luat in considerare pentru orice turist.

Liceu 10 27 14
Calitatea serviciilor turistice

Prin concediu “reusit”, prin vacanta “de neuitat” spunem in primul rand servicii turistice exceptionale. Ele sunt cele care influenteaza decisiv valoarea unei zone. Este de accea foarte important sa ne documentam si din acest punct de vedere atunci cand stabilim locul unde ne petrecem concediul.

Liceu 10 33 14
Forme de turism in carpatii occidentali

Structurat in patru capitole, referatul de fata ofera o imagine de ansamblu a unei zone geografice montane din tara noastra de o frumusete rar intalnita, care dispune de numeroase atractii si obiective turistice apreciate de turistii din intreaga lume

Liceu 10 30 14
Obiective turistice si case memoriale din moldova

Moldova este o zona a tarii noastre extrem de frumoasa, care ii cucereste pe toti vizitatorii sai prin ospitalitatea locuitorilor, prin peisajele desprinse parca din cele mai frumoase tablouri, prin numeroasele obiective turistice care pigmenteaza toate drumetiile.

Liceu 10 37 14
Comercializarea produselor turistice

Care sunt de fapt criteriile dupa care ne alegem destinatia de vacanta? Alegem popularitatea zonei, alegem costurile implicate, alegem in functie de feedback-urile lasate de turistii anteriori? Desigur ca dincolo de raspunsul la aceste intrebari se afla si preferintele personale, dar si eficienta cu care sunt promovate si comercializate produsele turistice.

Liceu 10 20 14
Turismul in judetul constanta

Aceeasi tara, dar atatea zone diferite si pline de atractii turistice deosebite, de peisaje fermecatoare, de istorii captivante! Tema referatului de fata este Constanta, unul dintre cele mai vizitate judete din Romania care atrage in primul rand prin statiunile sale de la malul Marii Neagre.

Liceu 10 44 14
Turismul in delta dunarii

Este unul dintre primele locuri care ne vin in minte atunci cand trebuie sa specificam o destinatie ideala pentru petrecerea unui concediu de vara de la noi din tara : Delta Dunarii.

Liceu 10 30 14
Potentialul turistic al deltei dunarii

Pentru turişti, tara noastra este deosebita prin numeroasele sale obiective turistice, prin zonele sale geografice unice in lume, de o frumusete paradisiaca. Delta Dunarii este un loc de neuitat in care revine cu drag orice turist care a fost o data aici.

Liceu 10 29 14