Referate Economie

Lista referate economie

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Agentii economici

• Nevoile umane constituie punctul de pornire,impulsul activitatii economice.Prin volumul, structura si nivelul lor calitativ , nevoile determina activitatea economica prin care trebuie sa produca bunurile si serviciile solicitate ,menite sa satisfaca trebuinte , dorinte si aspiratii. • Activitatea economica este rezultatul participarii simultane a milioane de indivizi ce realizeaza milioane de actiuni, de acte economice. • Activitatile economice care au loc in cadrul economiei nationale a unei tari necesita prezenta subiectilor vietii economice, a acelor care desfasoara efectiv aceste acte economice si care sunt cunoscuti sub denumirea de agenti economici sau de operatori economici.

Facultate 10 5 3
Bazele intreprinderii economiei

De definit + informatii privind fiecare tip de intreprindere mare + exemple Intreprinderile mari sunt firmele, indiferent de organizarea juridica, care au un numar mediu de peste 250 de angajati si/sau peste 50 milioane Euro cifra de afaceri sau active totale in valoare de peste 43 milioane Euro. Desi nu sunt cel mai mare angajator, ele reprezinta catalizatorul unei economii datorita legaturilor multiple pe care le au cu firmele IMM si cu comunitatea locala. Societatea în nume colectiv este o firmă în care predomină elementul personal, asocierea unor persoane care s-au acceptat reciproc şi-şi recunosc diverse calităţi individuale. Aportul la constituirea capitalului social se face sub forma părţilor sociale. Ca formă de organizare, se recomandă întreprinderilor, firmelor, asocierilor familiale şi celor de mici dimensiuni. Societatea în comandită. A comandita înseamnă a participa cu o sumă de bani la o întreprindere (firmă) şi a asuma răspunderea faţă de creditori pentru eventualele pierderi. Persoana asociată care comanditează (finanţează) afacerea şi răspunde în limita capitalului adus (aportului) se numeşte comanditar. Persoana sau întreprinderea care se asociază, la cîştig şi la pierdere, cu comanditarul şi răspunde nelimitat faţă de creditori pentru capitalul societăţii se numeşte comanditat.

Facultate 10 13 3
Definirea strategiei pentru client

DEFINIREA STRATEGIEI ADRESATE CLIENȚILOR Nivelul de profitabilitate pe termen lung al clienților Segmentarea clienților Cei 7 P ai experienței în servicilor Clientul co-producător

Facultate 10 56 1
Elementele comunicarii nonverbale

Elementele comunicării nonverbale sunt: limbajul trupului limbajul spaţiului limbajul vestimentaţiei limbajul timpului limbajul tăcerii limbajul culorii

Facultate 10 17 1
Logistica şi rentabilitatea

Locul logisticii în activitatea economică Conceptul de logistică Rolul logisticii în cadrul firmelor profitabile

Facultate 10 12 1
Modele pentru optimizarea preturilor firma de paza

La societatea S.C. PAZĂ SECURITY S.R.L. stabilirea pretului produselor si serviciilor este rezultatul abordarii combinate a celor trei metode, in functie de o serie de factori interni si externi care sunt luati in considerare.

Facultate 10 11 1
Negociere În afaceri petrom

Negocierea, definită ca „orice formă de întâlniri, discuţii, consultări sau alte legături directe sau indirecte”, nu reprezintă altceva decât o formă de comunicare în relaţiile interumane. De fapt, negocierea este o formă concentrată şi interactivă de comunicare. Astfel, omul este un negociator continuu, deoarece el se implică în diferite confruntări cu alţi oameni, cu societatea, cu diferite organizaţii şi instituţii.

Facultate 10 9 1
Plan de afaceri baza sportivĂ

A.Prezentarea ideii de afaceri. B.Descrierea firmei. C.Prezentarea modelului de afaceri. D.Principalele modalitati de crestere a firmei. E.Concluzii.

Facultate 10 13 2
Plan de afaceri mobilĂ

A.Prezentarea ideii de afaceri. B.Descrierea firmei. C.Prezentarea modelului de afaceri. D.Principalele modalitati de crestere a firmei. E.Concluzii.

Facultate 10 14 2
Plasamentul la masa negocierilor

Negocierea presupune sa stii ce vrei, cum sa obtii acel lucru si sa il respecti pe celalalt. In negocieri , trebuie sa faci compromisuri, pentru a satisface nu doar nevoile tale, ci si pe cele ale interlocutorului.

Facultate 10 15 1
Serviciile – domeniu specializat al managementului

Din punct de vedere al naturii și profilului prestatorului: → servicii efectuate de unități economice, instituții și organizații, → servicii prestate de unități specializate. e) O altă clasificare a serviciilor identifică: → servicii din componența sectorului primar, → servicii din componența sectorului secundar, → servicii din componența sectorului terțiar.

Facultate 10 22 2
Paradisurile fiscale

Paradisurile fiscale sunt zone sau teritorii în care persoanele fizice şi societăţile comerciale sunt supuse la sarcini fiscale mai mici decât în alte părţi ale lumii.

Facultate 10 15 1
Proiect drpetul afacerilor fondul de comert

-Notiunea fondului de comert - Elementele fondului de comert - Actele juridice privind fondul de comert

Facultate 10 9 1
Branduri de design

Prezentare powerpoint in care se prezintă cateva branduri de design: Vespa,Converse,VW si Ikea.

Facultate 10 21 1
Elementele comunicării nonverbale

Elementele comunicării nonverbale sunt:  limbajul trupului,  limbajul spaţiului,  limbajul vestimentaţiei,  limbajul timpului,  limbajul tăcerii,  limbajul culorii.

Facultate 10 15 1
Prezentare raiffeisen bank

Proiectul cuprinde o prezentare a bancii Raiffeisen. Continutul este unic, nu este copiat, prin urmare nu este plagiat.

Facultate 10 2 5
Analiza economico financiara

ANALIZA ACTIVITĂȚII ÎNTREPRINDERII DINTR-O PERSPECTIVĂ ECONOMICO - FINANCIARĂ

Facultate 10 70 13
Performanța bancară in tarile central si est europene

În prezența lucrare de dizertație sunt analizați principalii factori care determina performanțele bancare din tarile centrale si de est ale Europei

Facultate 10 39 100
Starea actuala a economiei romanesti

Proiect adresat in special studentilor de Stiinte Economice,cumparat de pe site-uri de redactare,pret initial 200 lei, 100% unic,0% plagiat ,bine consolidat cu informatii,grafice si statistici actualizate la zi. Bibliografie inclusa.

Facultate 10 13 24
Asigurari

Cu totii iubim ideea de siguranta si o cautam in toate domeniile vietii: vrem o masina sigura, o locuinta sigura, vrem siguranta pentru noi si familia noastra si suntem adesea dispusi sa platim sume considerabile pentru a fi siguri ca suntem "la adapost"

Facultate 10 34 8
Impactul proiectelor de inovare asupra activitatii firmei

De ce este necesara inovatia pentru bunul mers al unei firme? Nu se poate ajunge in top si mentine acolo fara inovatie? Care este deosebirea dintre descoperire si inovatie? Dar ce presupune inovatia si de cate feluri este ea? La aceste intrebari vom afla raspunsul in acest proiect

Facultate 10 26 14
Studiu comparativ privind produsele si serviciile oferite de institutiile de credit din romania

Institutiile de credit asigura toate serviciile de investitii financiare ce au ca obiect instrumente financiare, cu respectarea tuturor legilor in vigoare. Ele pot desfasura si alte tipuri de activitati precum: operatiuni de comision, operatiuni nefinanciare in mandat, operatiuni de administrare a patrimoniului etc

Liceu 10 35 16
Certificarea sistemului de management al calitatii si sigurantei alimentelor

Certificarea sistemului de management al calitatii și sigurantei alimentelor presupune parcuregerea mai multor etape care vor fi analizate in acest proiect.

Liceu 10 13 6
Elaborarea planului de aprovizionare

Proiectul analizeaza modul in care departamentul de marketing al unui supermarket din Romania elaboreaza planul de aprovizionare, proces sintetizat apoi intr-o prezentare in Power Point cu 20 de slide uri.

Liceu 10 23 14
Analiza concurentei

Caracteristica de baza a economiei de piata este concurenta, motiv pentru care aceasta poarta si numele de economie concurentiala. Experienta, dar si dezvoltarea concurentei sunt o expresie a manifestarii liberei initiative, inteprinzatorii fiind nevoiti sa dezvolte activitatile pe care le considera profitabile

Liceu 10 22 14
Perfectionarea structurii organizatorice

Structura organizatorică reprezinta ansamblul posturilor, subdiviziunilor organizatorice şi a relaţiilor dintre acestea care sunt constituite şi reglementate astfel încât să asigure premisele organizatorice necesare obţinerii performanţelor prestabilite

Liceu 10 30 14
Obligatiile fiscale ale unei societati comerciale

Despre obligatii vorbim in acest proiect, de data aceasta cele ale unei societati comerciale. Pare un labirint drumul economic al unei firme, presarat cu fel de fel de taxe si impozite,, din care putine firme reusesc sa iasa.

Liceu 10 45 20
Dentison laborator tehnica dentara

Referatul prezinta un laborator de tehnica dentara, oferind o imagine despre activitatea economica a firmei: etape juridice si acte necesare pentru deschiderea cabinetului, structura laboratorului, cu aparatura si utilitatile necesare, modul de promovare a societatii si planul financiar.

Liceu 10 20 10
Analiza impozitelor indirecte

In economiile moderne, impozitele sunt colectate de catre stat atat pentru finantarea cheltuielilor, cat si pentru indeplinirea triplului lor rol de stabilizare, de distribuire si de alocare.

Liceu 10 37 14
Rolul creditelor bancare in finantarea unei afaceri

Creditul bancar pare o sursa avantajoasa de finantare. El este un angajament de plata, cel mai adesea in conditi deloc flexibile, care presupune nu doar rambursarea sumei primite, ci si plata dobanzii precum si a altor comisioane, cheltuieli legate de aceasta suma. Fie ca este acordat agriculturii, industriei alimentare, pentru constructii si imbunatatire funciara, comertului, etc, creditul este supus la doua tipuri de risc: de nerambursare si de imobilizare. Pentru a le evita, trebuie analizate cateva aspecte esentiale ale societatii momentului respectiv : umane, financiare, dar si juridice.

Liceu 10 29 14
Analiza necesarului de personal

In toate întreprinderile, resursele umane constituie categoria de resurse cea mai importanta. Calitatea forţei de muncă din unitate, gradul de motivare al acesteia este hotărâtor în ceea ce priveşte succesul sau insuccesul unei întreprinderi.

Liceu 10 30 14
Vodafone

Dintr-un lux de invidiat, telefonia mobila a devenit in mai bine de un deceniu cea mai folosita metoda de comunicare din Romania si aproape din toata lumea.

Liceu 10 21 14
Analiza asupra gradului de globalizare a regiunilor romaniei. dezvoltare economica si globalizare

Situatia Romaniei din perspectiva globalizarii este asemanatoare tuturor statelor excomuniste care au pornit mult mai tarziu decat alte tari in aceasta cursa. Evolutia informatizarii, a comunicatiilor, cercetarii pentru dezvoltare a inceput abia acum 10-15 ani, mult prea tarziu ar spune unii pentru a putea vreodata inlatura efectele unui regim dirijat in care conceptul de competitivitate nu exista.

Facultate 10 18 14
Amortizarea. modalitati de autofinantare a unei activitati economice

Amortizarea este un proces, natural de altfel, care vizeaza valoarea imobilizarilor, mai precis scaderea valorii lor. Imobilizarile au o durata de utilizare previzionata si sufera o pierdere de valoare datorita unei serii intregi de factori: deprecierea in timp, uzura fizica, etc.

Liceu 10 20 14
Creditul si dobanda

Fie ca suntem persoană fizică sau juridică, primul gând care ne vine în minte când avem nevoie de bani este să facem un credit, să apelăm la acest ajutor financiar pe care ni-l oferă băncile. Este oare şi cel mai bun lucru pe care-l putem face? In ce fel va influenţa viitorul nostru sau al firmei noastre acest angajament de plată? Cum putem prevedea beneficiile sau dezavantajele pe care ni le aduce creditul? Dobânda este suficient de convenabilă încât să merite să ne îndatorăm pe câţiva ani?

Liceu 10 24 14
Analiza fortei de munca in judetul suceava

Referatul analizeaza forta de munca la nivelul Judetului Suceava, in conditiile socio-economice actuale ale intregii tari, de instabilitate, de fragilitate si nesiguranta. Cum afecteaza politicul piata muncii, dar si alte astfel de intrabari isi vor gasi raspunsul in prezentul proiect.

Facultate 10 14 6
Analiza pestel industria romaneasca de textile si imbracaminte

Lucrarea analizeaza industria de textile si imbracaminte din perspectiva influentei factorilor politici, economici, sociali, tehnologici, legislativi, ecologici.

Facultate 10 3 1
Analiza evaluarea si proiectarea posturilor. studiu de caz domo retail

Proiectul de fata prezinta cateva metode si tehnici folosite la proiectarea, analiza si evaluarea posturilor. Aflam astfel ce inseamna un post bine definit, care sunt componentele postului si care sunt dimensiunile lui, etc.

Facultate 10 18 10
Modelul lui porter

Proiectul analizeaza Modelul lui Porter in cazul produselor Danone. Ne referim asadar la situatiile in care amenintarea noilor produse, puterea de negociere a cumparatorilor sunt scazute in timp ce rivalitatea intre formele existente, puterea de negociere a furnizorilor si amenintarea produselor de substitutie sunt ridicate.

Facultate 10 3 1
Functiile urbane

Functiile urbane inglobeaza toate formele de activitate specifice orasului: comert, transport, administratie, etc. Ele sunt intr-o stransa si continua interactiune si duc la dezvoltarea orasului.

Facultate 10 10 7
Surse de finantare a intreprinderii

In societatea secolului al XXI-lea, finantele ocupa un loc central in absolut orice domeniu. Desi sursele de finantare depind de tipul de unitate economica, ele trebuie sa fie asigurate in mod continuu.

Liceu 10 32 14
Tehnici de promovare a vanzarilor folosite pentru promovarea ofertei proprii

In afaceri, fie el comert sau bunuri si servicii, exista un lucru pe de o parte firesc, pe de o parte imposibil de stopat: concurenta. Vorbim in acest referat despre concurenta, despre promovare si reusita.

Facultate 10 32 14
Limbajul vestimentar in afaceri

Haina defineste pe om, spune un vechi proverb. Intreaga noastra atitudine, limbajul, coafura, accesoriile, dar si tinuta vestimentara vorbesc pentru noi inaintea noastra, indiferent de situatia in care ne aflam.

Liceu 10 20 10
Tva

Desi ar putea parea ca acest indicator economic nu-i priveste decat pe economisti, pe agentii comerciali, iata ca lucrurile nu sunt deloc asa, TVA-ul influentand in mod direct preturile tuturor produselor.

Liceu 10 37 10
Schita plan de afacere pensiune

Schita planului de afacere pentru o pensiune, proiect realizat in word pentru profil economic care contine 5 pagini. Capitolele dezbatute in cadrul acestui proiect sunt: segmente de client, valoarea adusa clientilor, canal de comunicare, relatia cu clientii, sursa de venit, resurse, parteneri si activitati cheie precum si structura costurilor.

Facultate 10 5 2
Planul de afaceri la o firma specializata in productia mierii de albine

Referat care prezinta ideea de afacere a unei întreprinderii ce presupune deschiderea unui magazin care va oferi o gamă largă de miere de albine. Întreprinderea va realiza mierea prezentă în nomenclatorul de produse

Facultate 10 17 5
Planul de afaceri la o firma de chibrituri

Utilizarea produselor de celuloză şi a deşeurilor ei sub influenţa compuşilor chimici printr-o tehnologie modernă de prelucrare şi producere în vederea obţinerii unei rentabilităţi maxime de comercializare. Planul de afaceri s-a elaborat pentru susţinerea financiară şi de obţinere a experienţei de afaceri pe segmentul dat al pieţei.

Facultate 10 13 1
Planul de afaceri la o firma de reciclare a deseurilor din plastic

Colectarea şi reciclarea deşeurilor din plastic – de la reziduurile fabricilor care produc obiecte şi ambalaje din plastic, la popularele sticle din plastic pentru băuturi (PET) – este o afacere cu un potenţial de dezvoltare uriaş în ţara noastră. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că deşeurile reprezintă o materie primă foarte ieftină, care de multe ori se poate procura chiar gratis, şi că fulgii rezultaţi în urma procesării lor se vând foarte bine la export, atunci se poate spune că afacerea este şi extrem de profitabilă

Facultate 10 24 20
Strategii de negociere

Contributia personala privind elaborarea proiectuluiconsta in selectarea informatiilor tehnice/ practice si teoretice specificespecializarii, structurarea pe capitole a acestora. La intocmirea lucrarii am utilizat cunostintetehnice/teoretice asimilate la diferite obiecte de invatamant studiate in aniide liceu.

Liceu 10 12 7
Impozite si taxe locale

Pe cat par de costisitoare pentru noi toti, pe atat sunt de importante pentru stat pentru ca la directionarea sumelor de bani catre diverse sectoare s-a avut in vedere un buget concret, luand in considerare exact aceste taxe si impozite care urmeaza a fi incasate.

Liceu 10 40 12
Infiintarea unei societati comerciale

Infiintarea unei societati comerciale este primul pas catre o afacere, indiferent de domeniul ei. Registrul Comertului este institutia decizionala in acest sens, dar pentru debut putem apela si la birouri specializate care ajuta la intocmirea actelor

Facultate 10 38 14
Impozite directe

Finantele unei tari, resursele sale financiare, sunt indicele cel mai sigur care tradeaza nivelul ei de dezvoltare, dar si performantele economice pe care le-ar putea inregistra in viitor.

Liceu 10 24 8
Comercializarea ceasurilor

Ceasurile reprezinta fara indoiala unul dintre accesoriile cel mai des folosite de femei, dar si de barbati. Elegante, moderne, cu diferite modele, mecanice sau electronice, ceasurile, financiar vorbind, sunt la indemana oricui alege sa le poarte.

Liceu 10 34 8
Limbajul nonverbal in afaceri

Caracterul uman a devenit tot mai transparent si mai accesibil cunoasterii gratie noilor descoperiri din acest domeniu. Diferitele limbaje corporale au devenit atat de importante incat ele sunt discipline autonome studiate in cadrul facultatii de psihologie.

Liceu 10 20 8
Forme de evaluare a unei unitati economice

Ce presupune acest demers al evaluarii unei firme? Este el un concept nou, dezvoltat in ultimii ani sau un anumit fel de apreciere s-a facut din totdeauna? Cine sunt evaluatorii si care este scopul evaluarii? Cine sunt beneficiarii evaluarii? Care sunt fazele acestei activitati de evaluare?

Liceu 10 35 14
Studiu de caz privind reglementarea unei societati comerciale din romania

Administrarea societatilor este o activitate economica esentiala pentru buna desfasurare a activitatilor din firma si este stabilita prin lege. Modul de numire, rolul si atributiile administratorilor, a asociatilor, a consiliilor, dar si multe alte detalii despre acestia le aflam citind acest referat.

Facultate 10 15 8
Etica si comportamentul etic

Ca o actiune a cuiva nu este etica o spunem foarte usor. Dar ne-ar fi la fel de usor oare sa explicam ce inseamna etic, care e limita dincolo de care un lucru nu mai respecta normle etice? Sunt ele standard sau fiecare isi stabileste propriile comportamente etice?

Liceu 10 21 16
Analiza economico financiara folosind metode informatice

Ce presupune de fapt analiza financiară a unei firme, cine este calificat să o întreprindă şi care sunt instrumentele pentru analiza financiară? Ce înseamnă diagnosticul financiar ? La aceste întrebări răspunde detaliat referatul de faţă.

Liceu 10 21 14
Studiu de caz : prezentarea unei societati

Din punctul de vedere al vânzărilor, o firmă poate înregistra atât profit cât şi perderi, în cazul nostru în funcţie de cât de mare a fost cererea de autoturisme la nivel naţional şi internaţional

Liceu 10 10 14
Administrarea societatilor comerciale

In sistemul economic din România există mai multe tipuri de societăţi comerciale, administrarea lor fiind diferită în ceea ce priveşte numărul posibil de administratori, de asociaţi, persoane fizice sau juridice.

Facultate 10 14 14
Analiza ciclului de viata al unui produs la sc.inapolact.sa

Referatul descrie care este analiza ciclului de viaţă al unei îngheţate Inapolact, de la carcateristicile sale principale, la realizarea şi în final distribuirea pe piaţa naţională, alături de alte produse concurente din aceeaşi gamă.

Liceu 10 22 14
Identificarea strategiilor de negociere la sc argus sa

Pentru a putea identifica strategiile de negociere este necesar sa cunoastem ce inseamna negocierea si care sunt elementele ei, continutul si factorii de alegere a strategiei, dar si tehnicile propriu-zie.

Liceu 10 33 14
Compararea ofertelor

Pentru ca o oferta sa fie de nerefuzat, ea trebuie sa indeplineasca mai multe criterii obligatorii. Specialistii in marketing cunosc toate aceste strategii de piata care trebuie aplicate pentru a fi mereu cu un pas inaintea concurentei.

Liceu 10 25 14
Comunicarea verbala

Toate fiintele comunica, desigur in moduri diferite. Comunicarea e necesara oricarei existente, stand la baza convietuirii. Ne impartasim gandurile, parerile, sentimentele, in toate formele pe care ni le ofera evolutia societatii: de la limbajul semnelor la comunicarea prin internet.

Liceu 10 18 14
Contracte

Obiectul acestui referat il constituie contractile economice, aceste acte care se incheie intre doua sau mai multe persoane in vederea stabilirii sau anularii de raporturi juridice, de drepturi si obligatii.

Facultate 10 33 14
Contractul de franciza

Referatul de fata clarifica notiunea de contract de franciza, raspunzand la intrebari precum: Ce se intelege prin franciza si care sunt avantajele ei? Cat de avantajos este pentru francizor un astfel de contract si cat pentru francizat? Care sunt riscurile implicate ?

Facultate 10 39 14
Controlul financiar

Organismele de control financiar au imbracat multe forme de-a lungul timpului, in functie de regimul politic existent, de intersele si obiectivele stabilite la nivel national, in functie de stadiul dezvoltarii societatii, etc.

Facultate 10 36 14
Studiul activitatii economice la sc cosmetic srl

Produsele cosmetice, candva destinate doar femeilor, au devenit tot mai uzitate si de reprezentatii sexului masculin, acestia bucurandu-se de efectele vizibile ale acestor produse asupra pielii si parului lor, de exemplu.

Liceu 10 51 14
Credite bancare, surse de finantare a afacerii

Ca persoana fizica sau juridica, apelam adesea la creditele bancare, vazute mereu ca o potentiala sursa de suplimentare a fondurilor. Avantajele si dezavantajele imprumutului bancar sunt cantarite de obicei prin prisma necesitatii, a urgentei acesteia.

Facultate 10 32 14