Referate Fizica

Lista referate fizica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Surse de iluminat

Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre SURSELE DE ILUMINAT. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna SURSELE DE ILUMINAT. Contine atat prezentarea in word, cat si o prezentare in power-point.

Liceu 10 31 33
Producerea curentului electric

Referat despre producerea curentului electric in Romania si pe plan mondial prin diferite metode: hidrocentrale, eoliene, centrale nucleare/termoelectrice si panouri solare.

Liceu 10 16 0
Cristalele

O prezentare in Power Point cu 28 de slideuri care ofera o imagine completa a cristalelor: definirea, clasificarea (in functie de structura cristalina sau de tipurile de legatura) si proprietatile lor.

Liceu 10 28 8
Curentul alternativ

Proiectul de fata analizeaza curentul alternativ, dupa o scurta prezentare a curentului electric. Tot aici vorbim si despre osciloscopul catodic cu descrierea partilor sale componente. Aflam prin urmare despre producerea curentului alternativ, despre tensiunea efectiva a curentului alternativ, despre marimile sale caracteristice, etc.

Liceu 10 16 10
Descoperirea neutonului

În 1920, Ernest Rutherford a postulat că există particule neutre, foarte mari în nucleul atomilor. James Chadwick a primit sarcina de a găsi dovezi ale „perechii strâns legate proton-electron” a lui Rutherford numită și „neutron”.

Liceu 10 1 1
Aparate de masura digitale

Caracteristicile generale ale aparatelor de masura digitale, partile lor componente, tipologia aparatelor digitale, toate acestea au fost analizate in acest proiect. A doua parte expune problematica criteriilor de alegere a aparatelor, metodele de măsurare, dar si masurile de precautie in laboratoare si normele de protectie a muncii.

Liceu 10 13 14