Referate Fizica

Lista referate fizica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Producerea curentului electric

Referat despre producerea curentului electric in Romania si pe plan mondial prin diferite metode: hidrocentrale, eoliene, centrale nucleare/termoelectrice si panouri solare.

Liceu 10 16 0
Cristalele

O prezentare in Power Point cu 28 de slideuri care ofera o imagine completa a cristalelor: definirea, clasificarea (in functie de structura cristalina sau de tipurile de legatura) si proprietatile lor.

Liceu 10 28 8
Curentul alternativ

Proiectul de fata analizeaza curentul alternativ, dupa o scurta prezentare a curentului electric. Tot aici vorbim si despre osciloscopul catodic cu descrierea partilor sale componente. Aflam prin urmare despre producerea curentului alternativ, despre tensiunea efectiva a curentului alternativ, despre marimile sale caracteristice, etc.

Liceu 10 16 10
Descoperirea neutonului

În 1920, Ernest Rutherford a postulat că există particule neutre, foarte mari în nucleul atomilor. James Chadwick a primit sarcina de a găsi dovezi ale „perechii strâns legate proton-electron” a lui Rutherford numită și „neutron”.

Liceu 10 1 1
Aparate de masura digitale

Caracteristicile generale ale aparatelor de masura digitale, partile lor componente, tipologia aparatelor digitale, toate acestea au fost analizate in acest proiect. A doua parte expune problematica criteriilor de alegere a aparatelor, metodele de măsurare, dar si masurile de precautie in laboratoare si normele de protectie a muncii.

Liceu 10 13 14