Referate Alimentatie Publica

Lista referate alimentatie publica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Alimentatia sanatoasa referat

referat despre alimentatie sanatoasa pentru facultate anul II pentru educatie fizica

Facultate 10 6 3
Operatii specifice receptiei cantitative si calitative a marfurilor alimentare

Destinat elevilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Operatiile specifice receptiei cantitative si calitative a marfurilor alimentare. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Operatii specifice receptiei cantitative si calitative a marfurilor alimentare. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 12 10
Verificarea calității unui produs din carne

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Verificarea calității unui produs din carne. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Verificarea calității unui produs din carne. Contine prezentarea in word.

Liceu 10 12 10
Viticultura si oferta de vinuri

Destinat studentilor care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Viticultura si oferta de vinuri. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape ce inseamna Viticultura si oferta de vinuri. Contine prezentarea in word.

Facultate 10 21 2
Atestat ,,oferta de preparate specifice bucĂtĂriei italiene”

Acest atestat este unic, realizat din diverse surse. Nota obținută la acest atestat a fost de 9.80.

Liceu 10 49 38
Adjuvanti utilizati in alimentatie

Ce sunt aditivii alimentari ? Conform Comitetului Mixt de Experti FAO/WHO, “aditivul semnifica orice substanta, chiar de natura microbiologica, care nu este considerata in mod normal ca aliment si care nu este folosita in mod normal ca ingredient tipic al alimentului, chiar daca are sau nu valoare nutritiva, a carei adaugare in produsul alimentar este legata de un scop tehnologic (si organoleptic) in fabricarea, ambalarea sau pastrarea produselor alimentare, cu efect cert sau de la care se asteapta efecte convenabile (directe sau indirecte) asupra proprietatilor acestuia.

Facultate 10 9 3
Pastrarea si depozitarea zaharului

Zaharul, il stim cu totii! Ne e drag de cand suntem mici pentru ca cine nu iubeste dulciurile! Proiectul de fata analizeaza conditiile de pastrare si de depozitare a zaharului

Gimnaziu 10 9 2
Faina

Aproape nicio bunatate dulce fara faina. Despre faina asadar vorbim in acest proiect, pentru ca ea este semnificativa pentru calitatea proiectului final.

Gimnaziu 10 5 1
Valorificarea subproduselor din industria alimentara

Amestecarea reprezinta operatiuni prin care 2 sau mai multe lichide sau solide sunt puse in contact in vederea obtinerii unui produs cu aceeasi compozitie in intreaga sa masa sau aceeasi temperatura

Facultate 10 7 2
Valorificarea deseurilor la vinurile albe de calitate superioara

Fabricarea oricarui produs alimentar produce inevitabil si anumite deseuri iar in acest proiect discutam despre valorificarea lor in cazul vinurilor albe de calitate superioara.

Liceu 10 26 10
Produsele alimentare

Produsele alimentare, fara de care n-am putea trai, sunt pe cat de variate, pe atat de egale dintr-un singur punct de vedere: calitatea. Acesta este idealul unei societati civilizate, europene, cum este si cazul Romaniei.

Liceu 10 36 14
Produsele nealimentare

Nu ne putem lipsi de ele, desi nu sunt chiar indispensabile vietii. Vorbim despre produsele nealimentare, intr-o gama tot mai variata in ultimul timp, in dorinta, fireasca de altfel, a avea o viata cat mai confortabila si mai placuta.

Liceu 10 43 14
Organizarea serviciilor unui mic dejun de tip bufet suedez pentru 80 de participanti intr un restaurant de 4 stele din bucuresti

Proiectul analizeaza modul de organizare a unui mic dejun de tip bufet suedez intr-un restaurant de 4 stele din Bucuresti, avand 80 de invitati. Cum se organizeaza aceste servicii de protocol? Cum se planifica activitatile de servire? Cine ii are in subordine pe ospatari si cum trebuie sa le fie lor impartite sarcinile pentru a fi eficienti? Sunt toate evenimentele la fel: nunti, botezuri, mese festive, banchet, zile onomastice, o masa de pranz pentru o intalnire de afaceri sau fiecare are specificul si regulile sale specifice?

Liceu 10 22 14
Baklava cu nuca

Baclavaua, cu nuca sau nu, este dulcele cel mai dulce, este superlativul dulcelui, daca ne gandim la cantitatea (enorma dupa gustul unora) de miere pe care o folosim la acest preparat.

Liceu 10 36 14
Tehnologia de obtinere a sucurilor din fructe

Cu totii ne bucuram dimineata de un suc proaspat de fructe care ne binedispune, care ne aduce energia necesara pentru intreaga zi. Cum se intampla insa cu sucul de fructe pe care-l cumparam din magazin?

Liceu 10 23 14
Tehnologia de preparare a torturilor

Torturile sunt asociate mereu cu cele mai fericite evenimente. Nu exista nunta, zi de nastere, zi onomastica fara un tort. Fie el cu ciocolata, cu frisca, cu fructe, cu etaj sau simplu, el este nelipsit de pe mesele festive.

Liceu 10 28 14
Impactul calitatii produselor asupra cunsumatorului

Vorbim despre consumator ca fiind beneficiarul produselor finite, fie ele bunuri sau servicii. Beneficiarul este de fapt cel pentru care muncim pentru ca el trebuie sa fie pe deplin multumit de ceea ce i-a fost oferit si, mai important, sa fie in siguranta.

Liceu 10 28 14
Graul

Noi romanii il cunoastem, il cultivam si il mancam in tot felul de produse de panificatie. Este graul, componenta esentiala a painii, alimentul pe care il servim cum totii zilnic. Ce face insa ca graul sa fie regele cerealelor?

Liceu 10 27 10
Determinarea proprietatilor fizico chimice ale produselor zaharoase: halva de floarea soarelui

Parca mai mult ca niciodata acordam acum atentie alimentelor pe care le consumam. Progresul din ultimii ani, inregistrat in absolut toate domeniile, a adus cu sine din pacate si o concurenta care ii face pe unii dintre agentii economici sa uite sau sa puna pe plan secund sanatatea consumatorilor.

Liceu 10 25 14
Tehnologia de preparare a cascavalului

Departe de a fi doar mancarea preferata a micului soricel din Tom si Jerry, cascavalul este un aliment deosebit de gustos si de sanatos. Sub diferitele sale forme, mai gras, afumat, cascavalul este aperitivul minunat pentru toate mesele.

Liceu 10 27 14
Tehnologia de preparare a produselor de franzelare cu adaosuri

Ca produsele de panificatie sunt foarte gustoase si desigur sanatoase nu putem contesta sub nicio forma. Dar care sunt etapele, care este tehnologia prin care se ajunge la aceste delicioase produse?

Liceu 10 29 14
Importanta legumelor in alimentatie

Cei care sunt vegetarieni ne pot spune cat e de aerisita si buna viata lor de cand mananca doar legume, varietatea acestora compensand din plin lipsa carnii din alimentatie.

Liceu 10 21 10
Tehnologia de fabricare a ciocolatei

E atat de gustoasa incat nu cred ca exista copil care sa nu o manance cu o placere imensa. E atat de sanatoasa si ne aduce atata bucurie incat nu cred ca exista adult care sa nu profite de un minut de relaxare savurand o patratica de ....de ciocolata.

Liceu 10 37 14
Prepararea iaurtului

Racoritor, hranitor, gustos, simplu sau cu fructe, gras sau dietetic, servit cu cereale sau simplu, iaurtul este stropul de “ceva bun” de care ne putem bucura la orice ora a zilei, indiferent ca suntem copii sau adulti.

Liceu 10 21 10
Tehnologia de preparare a inghetatei

Este consumata cu mare placere de noi toti atunci cand ne este cald si fie ca ne-o preparam singuri acasa, fie ca o alegem din multitudinea de sortimente din magazine, inghetata este cel mai delicios si racoritor preparat care poate fi servit vara.

Liceu 10 24 10
Berea blonda

Consumatorii de rand ii cunosc gustul specific, dar berea este un produs al carui proces de preparare nu este deloc la indemana oricui. Cum ajunge ea in forma pe o stim aflam din acest referat extrem de minutios elaborat.

Liceu 10 35 14
Tehnologia de fabricare a biscuitilor cu crema

Pe cat suna de apetisant si delicios, prepararea biscuitilor cu crema necesita cunostinte bogate de gastronomie. Un intreg proces trebuie foarte bine supravegheat pentru ca rezultatul final sa fie cel scontat: biscuiti cu crema deliciosi.

Liceu 10 31 14
Analiza fizico chimica a branzeturilor

E suficient sa ne gandim la primul aliment cu care ne hranim dupa ce ne nastem pentru a intelege cat este de important laptele si preparatele din lapte precum branza, casul, cascavalul, telemeaua si desigur multe alte varietati si specialitati.

Liceu 10 47 14
Controlul calitatii produselor alimentare

Indiferent daca sunt de origine vegetala sau animala, alimentele, gratie substantelor lor nutritive, sunt absolut necesare tuturor organismelor umane. Cel mai frecvent, alimentele sunt prelucrate si noi le consumam ca produs alimentar, a carui calitate trebuie riguros verificata de organele de control pentru a nu fi daunator sanatatii consumatorilor.

Liceu 10 26 14
Corelatia dintre calitatea produselor si protectia consumatorului

Economia noului mileniu aduce cu sine si noi exigente, odata cu dezvoltarea intr-un ritm extrem de alert a pietei si a societatii in ansamblul ei. Calitatea ridicata a produselor este o cerinta esentiala si respectarea ei asigura sanatatea tuturor consumatorilor.

Liceu 10 34 14