Referat Promovarea Zonei Turistice Sinaia

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Abordând o temă de actualitate şi în plină dezvoltare, economia turismului, referatul prezintă detalii legate de promovarea unei zone turistice de un real interes din România, Sinaia. 

    Agenţia de turism are un rol esenţial în atragerea potenţialilor clienţi spre acest obiectiv turistic. Apoi, pentru menţinerea staţiunii în topul alegerilor turiştilor, agenţia trebuie să dezvolte constant diferite tipuri de activităţi, de servicii turistice şi să ofere facilităţi de nerefuzat. 

    Fie că sunt izolate (servicii de primire – meeting sau transfer; servicii de acces), complexe (voiajele generice, voiajele forfetare) sau combinate, serviciile agenţiei sunt cele care dau valoare sejurului turiştilor întrucât este rolul agenţiei să valorifice la maximum toate resursele de care dispune staţiunea.

    Industria turistică este una foarte profitabilă, dar care necesită o atenţie susţinută prestaţiilor sale. O clasificare a tipurilor serviciilor turistice le împarte după conţinutul prestaţiei în servicii legate de călătorie sau specifice perioadei de sejur, după mobilul călătoriei în servicii de bază, specifice şi complementare, după natura cererii în servicii ferme şi spontane, după modalităţile de plată în servicii plătite anterior, simultan, după realizarea prestaţiei sau chiar servicii gratuite, iar după natura lor în servicii specifice sau nespecifice.

    Sinaia, o zonă turistică cu un potenţial uriaş pentru vizitatorii săi, este o staţiune accesibilă în toate anotimpurile, dat fiind climatul său subalpin care îi oferă veri răcoroase şi ierni blânde. Turiştii, fie că sunt copii, tineri, bâtrâni, sportivi, se pot bucura de un peisaj montan sublim, de cele două Castele, Peleş şi Pelişor, de mănăstiri cu o istorie remarcabilă, de izvoarele cu apă minerală, apă sulfuroasă, cu magneziu sau cu oligominerale.
Descarca referat