Referat Ploiesti Traditie Si Istorie

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 08 Iunie 2016

Descriere Referat

        Centrul Munteniei gazduieste Ploiestiul, unul dintre orasele cele mai cunoscute ale tarii. La distanta mica de Bucuresti, orasul este si calea spre Valea Prahovei, atat de vizitata in perioada iernii.
Despre acest oras sunt multe legende, una mai frumoasa si mai spectaculoasa decat alta, care sunt mentionate si in acest referat.
        Dar zona nu este renumita pentru legendele legate de acest tinut si de oamenii sai, ci in special pentru faptul ca este un important centru al industriei de petrol, detinand patru rafinarii, si un la fel de important centru al mestesugurilor de tot felul: costume populare deosebite, lemn prelucrat cu o maiestrie unica in lume. De altfel, domeniului artei ii sunt dedicate foarte multe muzee si case memoriale: Muzeul National al Petrolului, Muzeul Judetean de Arta, de Stiinte ale Naturii, Muzeul Ceasului, Muzeul Paul Constantinescu, etc.

Extras din referat:

        "Orașul Ploiești n-a intrat în epoca modernă cu un inventar arhitectonic bogat. Curțile lui Mihai Viteazul au existat numai în legende, iar palatele Muruzeștilor, destul de modeste, nu au durat decât două decenii și ceva. În secolul trecut, ca să nu mai vorbim de cel al nostru, s-a construit mult. A început să se contureze, mai ales odată cu arhitecții din familia Socolescu, un stil ploieștean sau cel puțin o variantă locală a stilului național.
        O serie de calamități naturale și sociale la care a fost supus orașul au diminuat serios fondul de construcții pe care ploieștenii se străduiau să-l îmbogățească. La 12 iunie 1837 a avut loc cea mai puternică inundație din istoria Ploieștiului: Dâmbu și celelalte pâraie s-au revărsat, acoperind tocmai cele mai vechi cartiere, vatra târgului. Au fost năruite sau șubrezite atunci și au dispărut curând cele mai importante locuințe care se mai menținuseră din secolul al XVIII-lea. Incendiul din 1843, cel mai mare cunoscut pe aceste locuri, a bântuit într-o altă parte, distrugând centrul nou, adică zona unde se găseau construcțiile notabile ale deceniilor trei și patru.
        Dacă bombardarea Ploieștiului din zeppelin în 1916 a adus puține pagube clădirilor, în schimb bombardamentele din 1944 au dus la distrugerea a mii de locuințe și edificii. Cutremurele din 1940 și 1977 au afectat foarte serios orașul. Atunci s-au prăbușit câteva dintre cele mai vechi biserici ale orașului, alături de locuințe și edificii remarcabile. De aceea, nu trebuie să pară deloc ciudat faptul că uneori, decenii întregi nu sunt deloc reprezentate la zestrea de construcții a orașului."
Descarca referat
  • Specificatii Referat Ploiesti Traditie Si Istorie :

Mai multe referate din categoria referate-turism

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Nisipurile de aur din bulgaria Liceu 10 27 14
Bucovina Liceu 10 20 14
Sibiu Liceu 10 30 10
Brandingul destinatiei turistice Facultate 10 23 5
Analiza management grand hotel italia cluj Facultate 10 6 4
Circuit in nordul moldovei Liceu 10 38 12
Catedrala sagrada familia Facultate 10 5 2
Turismul speologic Liceu 10 26 12
Atractii turistice si obiceiuri in moldova Liceu 10 47 14
Turismul in delta dunarii Liceu 10 30 14