Referat Circuit Turistic In Muntii Apuseni

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 13 Iunie 2016

Descriere Referat

4 capitole in care dezbatem problematica muntilor Apuseni din perspectiva turismului. Este muntele o zona care mai are nevoie de vreo prezentare pentru a fi "cumparat" de turisti? De ce Muntii Apuseni si nu alti munti? Sa spunem atunci Pestera Ursilor sau Pestera Meziad? Daca nu e suficient, atunci adaugam Cheile Turzii, Defileul Muresului si Cetatile Ponorului sau Cetatea Deva. Deja sunt atatea locuri minunate invat nu ne ajunge o viata sa ne bucuram de frumusetea, unicitatea si aerul curat al zonei. Sigur ca daca am vrea sa gasim lucruri care nu ne plac, am putea gasi, dar mai degraba sunt aspecte legate tot de noi oamenii si de comportamentul nostru. Nu le putem reprosa nimic muntilor, nu le putem cere lor socoteala pentru drumurile impracticabile si pentru alunecarile de teren sau pentru defrisarile exagerate.
        Despre posibilitatile agentiilor turistice de a valorifica acest "produs" turistic vorbim in acest referat, despre cum putem ajunge la un flux turistic constant, cu o oferta turistica de nerefuzat.

Extras din referat:

Brad – Muzeul Aurului
Colecţia mineralogică din Brad, cunoscută cu denumirea de Muzeul Aurului, este unicată în Europa. A fost fondată în urmă cu mai bine de 100 de ani, timp în care exponatele au crescut la peste 2000 din foarte multe ţări de pe toate continentele. Remarcabile sunt exponatele cu aur nativ, originare din Munţii Metaliferi. Colecţia include:
-obiecte arheologice descoperite în zona Brad - Crişcior care dovedesc existenţa omului în urmă cu 5000 de ani şi a unei activităţi de extragere a aurului de 2000 de ani. Uneltelor şi obiectelor vechi folosite la extragerea şi prelucrarea minereului aurifer, specifice ultimelor două secole, li se alătură şi imagini fotografice sugestive privind aceste activităţi.
-aurul într-o ipostază inedită, aceea de minereu: fin dispersat, liber sau concrescent cu alte minerale, lamele, filamente, dendrite, granule şi rarele combinaţii chimice naturale ale aurului cu telurul, între care silvanitul şi nagyagytul s-au identificat pentru prima dată în lume în zăcăminte din Munţii Apuseni.
-zăcămintele din zona Bradului forme spectaculoase care sugerează vizitatorului plante, animale sau alte obiecte: frunze, flori, şarpe, căţel, aripi de pasăre, tun, harta României.
800 exponate provenind din foarte multe ţări, organizate pe criterii ştiinţifice: noţiuni generale despre minerale, geneza acestora, proprietăţi fizice după care pot fi determinate, compoziţie chimică: sulfuri metalifere, săruri halogenate, oxizi, săruri oxigenate (carbonaţi, sulfaţi, silicaţi, etc). Câteva dintre aceste minerale au fost identificate pentru prima oară în lume în zăcăminte din România."
Descarca referat