Referat Poluarea Cu Metale Grele

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 22 Iunie 2022

Descriere Referat

        Protecţia mediului ambiant constituie problema majoră a societăţii contemporane. Odată cu apariţia civilizaţiei umane a apărut şi intervenţia brutală a omului prin exploatarea neraţională a naturii şi alterarea mediului prin poluarea produsă de activitatile industriale, agricole şi menajere.
Poluarea este un complex de fenomene care au schimbat sau tind să schimbe mediul ambiant în detrimentul echilibrului ecologic natural; acestea afectează atmosfera, apele de suprafata ori subterane, mările şi oceanele, solul, vegetaţia, lumea animală şi colectivităţile umane.
    Poluarea cu metale grele reprezintă o problemă de interes major datorită implicaţiilor negative ale metalelor grele asupra organismului uman atât prin poluarea de impact, cât şi prin poluarea de fond.
Termenul de metale grele se referă la orice element chimic metalic, care are o densitate relativ mare şi este toxic sau otrăvitor în concentraţii scăzute. Exemple de metale grele: mercur (Hg), cadmiu (Cd), arseniul (As), crom (Cr), taliului (TL), şi plumb (Pb). 
În ultimul timp, poluarea mediului înconjurător cu metale grele a atras atenţia datorită problematicii deosebit de complexe ridicate de acest fenomen, deoarece majoritatea metalelor grele nu se găsesc sub formă solubilă în apă, sau dacă într-adevăr există, speciile chimice respective sunt complexate cu liganzi organici sau anorganici, fapt care influenţează radical toxicitatea acestora.
      Ca şi poluanţi ai apelor naturale, metalele grele se numără printre cei mai toxici poluanţi datorită persistenţei lor îndelungate în soluţii şi-a dificultăţii de-a fi transformaţi în compuşi insolubili în apele de suprafaţă. Pericolul contaminării cu metale grele este mărit în prezenţa agenţilor complexanţi, care leagă puternic aceste metale în compuşi solubili. 
Ca poluanţi ai atmosferei, metalele grele prin oxizi şi vapori (care se transformă în oxizi în atmosferă), poluează mai ales regiunile industriale din jurul oraşelor Baia Mare (plumb), Zlatna (plumb, cupru, cadmiu, zinc), Copşa Mică (zinc, cadmiu). 
Principalalele surse din care provin metalele grele în atmosferă: industria metalelor neferoase, arderea combustibilului fosil şi traficul rutier.
În aer, metalele grele se găsesc sub formă de praf aflat în suspensie şi praf sedimentat.
În mediul ambiant metalele grele se întâlnesc  în mod natural sau supraadăugat din surse artificiale, care derivă în principal din următoarele activităţi: termocentrale şi alte instalaţii de ardere a combustibililor solizi şi lichizi, circulaţia rutieră prin gazele de eşapament, prin evaporarea benzinei sau ca urmare a manipulării improprii. 
        La nivelul întregii ţări, poluarea cu metale grele are efecte agresive deosebit de puternice asupra solului.
Transportul metalelor grele în sol poate avea loc sub formă lichidă şi în suspensie prin intermediul rădăcinilor plantelor şi în asociaţie cu microorganismele din sol. Ionii mrtalelor grele pot forma cu unele substanţe organice complexe de tip chelat a căror stabilitate este variabilă. 
Descarca referat
 • Specificatii Referat Poluarea Cu Metale Grele :

  • Tema: Poluarea Cu Metale Grele
  • Tip de fisier: doc
  • Numar de pagini: 11 pagini
  • Nivel: Facultate
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 16 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 10 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 40 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: transport, ecologie, poluare, metale grele,