Referat Problematica Deseurilor

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 22 Iunie 2022

Descriere Referat

      Municipiul Ploieşti este aşezat în centrul Munteniei, în partea central-nordică a Câmpiei Române.Ploieştiul, unul dintre oraşele cele mai importante ale ţării, se află la cea mai mică distanţă de capitală, şi cu toate că pe parcursul a patru secole a avut strânse legături cu aceasta, el şi-a păstrat personalitatea.
     Oraşul Ploieşti este traversat de meridianul 26°E (în partea sa de vest) şi de paralela 44°55’N (în partea de sud). Paralela 45°N trece prin comunele suburbane Păuleşti, Blejoi şi Bucov. Municipiul ocupă o suprafaţă de peste 60 km2, din care 35 km2 reprezintă comunele suburbane.Ploieştiul se găseşte între două mari râuri, primul dintre ele, Prahova, spre sud-vest, atingând uşor municipiul prin comuna suburbană Brazi, iar cel de-al doilea, Teleajenul, spre nord şi est, străbătându-l prin comunele suburbane Blejoi, Bucov, Berceni. 
      Oraşul este aşezat pe râul Dâmbu, care izvorăşte în zona de dealuri a oraşului Băicoi, trece prin oraş şi prin două comune suburbane şi apoi prin comuna Râfov, unde se varsă în Teleajen. Dâmbu are astăzi apa puţină; este canalizat pe aproape toată partea ploieşteană a traseului său, în el deversându-se, la ieşirea din oraş, sistemul de canalizare al acestuia.
      Altitudinea medie a aşezării este de 150 m, oraşul fiind deci plasat într-o zonă de câmpie. Aspectul solului şi subsolului este determinat de aşezarea sa pe structurile vechiului con de dejecţie al râului Prahova, ce trece prin albia situata în prezent la circa 25 km - vest şi de vecinătatea râului Teleajen (latura de est), cu afluentul sau, pârâul Dâmbu, care străbate cartierele din nord-est.Orasul este strabatut de mai multe depresiuni si viroage. 
        De la Nord spre Sud, gasim viroaga Tabacilor, pe urma viroaga Izvorului, urmata spre Sud de acea a Rafovului.Aceste mici vai se scurg in paraul Dâmbu, care trece la marginea rasariteana a orasului. Ceva mai la Sud si in afara de oras, seria de valcele continua. Sunt mai intai: Izvoarele, pe urma Lunganul, si mai la Sud Toplita. Ele reprezinta inceputurile unui basen independent, al Ghighiului, care da tot in Teleajen in dreptul satului Moara Domneasca. Mai la Sud , intre satele Mimiul si Tataranii, o alta serie de paraiase reprezinta punctul de plecare al unui al treilea basen independent, numit al Tataranilor, iarasi afluent al Teleajenului.Denivelarile aduse de primele trei valcele sunt putin insemnate. 
      Totusi, ele nu sunt lipsite de interes, pentru ca dau loc la probleme cateodata suparatoare pentru oras. E drept ca acesta poseda, gratie lor, cateva izvoare arteziene. Insa nu-i mai putin adevarat ca, in vremile de ploi mari, casele din cartierele mai jos situate au pivnitele lor invadate de apa. In adevar, apa freatica din subsol fiind comuna cu a Dâmbului, cea mai mica ridicare a nivelului acestuia se face simtita si in oras, aducand uneori inundatii.
        Compoziţia deşeurilor menajere din punct de vedere fizic este eterogenă şi variază în funcţie de marimea localitatii,  si dependenta de timp, de pozitia geografica, de sistemul de incalzire al locuintelor, de nivelul de trai si de 
dezvoltarea industriei ambalajelor.In perspectiva calitativa, la o imbunatatire a nivelelor veniturilor din Romania se asteapta o crestere a “partii valoroase”(hartie, carton, materiale plastice) in deseurile din locuinte.
Componentele principale ale deşeurilor menajere sunt: metale, hârtie, materiale plastice, cauciuc, textile, piele, resturi alimentare, veselă spartă, sticle şi geamuri sparte, moloz de la reparaţiile interioare, frunze, paie, cenuşă, diverse.
În funcţie de procesele fizico-chimice ce pot avea loc în timp după acumularea lor, deşeurile se pot grupa astfel:
- materiale combustibile (hârtie, cartoane, plastice, textile, lemn, oase etc)
- materiale fermentabile (resturi alimentare, fructe, legume, zarzavaturi, carne etc);
- materiale inerte (metale, sticle, ceramică etc);
        - materiale fine (cenuşă, zgură, pământ etc);
       O astfel de gruparea partilor componente ale reziduurilor, da posibilitatea ca pe baza ponderii cu care intervine fiecare categorie sa se stabileasca directiile catre care trebuie indreptate eforturile, in vederea valorificarii superioare a acestora.
Descarca referat
 • Specificatii Referat Problematica Deseurilor :

  • Tema: Problematica Deseurilor
  • Tip de fisier: doc
  • Numar de pagini: 14 pagini
  • Nivel: Facultate
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 30 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 10 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 40 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: materiale, cenusa, deseuri, reziduuri,