Proiect Circuit Turistic Capitale Imperiale Viena, Praga, Bratislava

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 01 Iulie 2020

Descriere Proiect

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium („mama orașelor”), „Orașulcelor o sută de clopotnițe” sau „Orașul de aur”. Din 1992, centrul istoric alPragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul culturalmondial.

Praga găzduiește numeroase atracții culturale celebre, dintre care multe ausupraviețuit violenței și distrugerii Europei din secolul XX. Atracțiileprincipale includ Castelul Praga, Podul Carol, Piața Orașului Vechi cu ceasulastronomic din Praga, cartierul evreiesc, dealul Petřín și Vyšehrad. Din 1992,centrul istoric al orașului Praga a fost inclus în lista patrimoniului mondialUNESCO.

Orașul are mai mult de zece muzee importante, împreună cu numeroase teatre, galerii,cinematografe și alte expoziții istorice. Un sistem extins de transport publicmodern îmbină orașul. De asemenea, găzduiește o gamă largă de școli publice șiprivate, inclusiv Universitatea din Praga, cea mai veche universitate dinEuropa Centrală.

Viena este capitala Austriei. Orașul este situat în extremitatea răsăriteană aacestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, și estetraversat de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioanede locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, alzecelea oraș ca mărime din cadrul Uniunii Europene.

Populat de 1,8 milioane de locuitori, Viena este un important centru politic internațional(datorită neutralității postbelice a Austriei și situării în partea centrală aEuropei), unde își au sediul organizații de primă mărime, ca: OrganizațiaNațiunilor Unite (ONU), Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și altediverse agenții, între care Agenția Internațională pentru Energie Atomică.Această agenție își are sediul, alături de cel al ONU, într-unul dintre complexeleașa-numitului centru UNO-city, aproape de Dunăre.

Orașul a fost secole la rând capitală imperială și reședință a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale și politice ale Europei. Cotat fiind drept al patrulea oraș peplan mondial, cu o populație pe atunci de două milioane de locuitori, Viena eradepășită doar de Londra, New York și Paris. La sfârșitul Primului RăzboiMondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populația sa. La propunereaRepublicii Austria, centrul vechi al orașului Viena precum și castelulSchönbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fosttrecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.

De-a lungul timpului Viena a fost capitala Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană, aImperiului Austriac și, între 1867-1918, a Imperiului Austro-Ungar. Aici s-adesfășurat Congresul de la Viena în anul 1815.

Bratislava este capitala și cel mai mare oraș din Slovaciași are o populație de aproximativ 430.000 locuitori. Bratislava este situată peDunăre, aproape de granițele Slovaciei cu Austria și Ungaria și destul deaproape de granița cu Republica Cehă. Se află la doar 60 de km de Viena. MunțiiCarpați încep pe teritoriul orașului prin masivul Malé Karpaty („CarpațiiMici”).

Bratislava este sediul președinției, parlamentului și guvernului slovac. În oraș se aflăcâteva universități, muzee, teatre și alte instituții culturale, printre careSlovenská filharmónia (Orchestra Filarmonică Slovacă). La nivelul tradițiilor,orașul slovac poartă și semnele influențelor venite din Austria, Ungaria etc.În trecut a fost un oraș din Imperiul Austro-Ungar, motiv pentru care are șialte nume, în uz până la finalul Primului Război Mondial: Pressburg (germană,chiar și astăzi alternativa oficială) și Pozsony (maghiară).

Descarca proiect
 • Specificatii Proiect Circuit Turistic Capitale Imperiale Viena, Praga, Bratislava :

  • Tema: Circuit Turistic Capitale Imperiale Viena, Praga, Bratislava
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 21 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 1059 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 33 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 132 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: circuit, turistic, capitale, imperiale, viena, praga, bratislava,