Referat Istoricul Dansurilor Clasice De Rechişan Ioana Bianca Din Comuna Pilu

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 08 Aprilie 2019

Descriere Referat

Vals

Numele acestuia vine de la germanul ,,walzen”, care înseamnă a învârti, a răsuci.
Iar în ceea ce privește originalitatea acestuia, se poate face o apropiere între dansurile populare germane și vals. Dar, după cum arată, G.Desrat în ,,Dictionnaire de la Danse”, strămoșul acestui dans este un dans vechi popular francez. Într-un manuscris vechi din secolul al XII-lea aflăm ca acesta a fost deja popular în Franța, sub forma unui dans popular originar din Provence, numit ,,la volte”, care, culmea, se dansa și în nordul Italiei.
Valsul este recunoscut abia la sfârșitul secolului al XII-lea , în Germania, și în anul 1782 apare primul tratat despre acest dans, iar în anul 1790 ajunge în Franța.
De-alungul timpului valsul a prins mai multe forme:
1.Valsul vienez este forma originală de vals din zilele de azi. Este cunoscut ca și un dans de bal, dansat în marile săli de bal, la petreceri sofisticate. Acesta a avut prima atestare în anul 1799 într-o revistă unde era descris modul în care acesta era interpretat : dansatorii de genul feminin trebuiau să aibă rochii lungi, ca să evite să fie călcate sau împinse. Acestea trebuiau să își țină rochia la înălțime ca pe niște mantale, iar prin modul acesta ambele corpuri ajungea sub o singură ,,copertă”, iar partenerii ajungeau foarte apropiați unul de altul. Acest lucru a fost, desigur, și criticat, spunându-se în acea vreme despre el că este ,,principala sursă de slăbiciune a trupului și a minții” acelei generații. Chiar și cu această negativitate, valsul a ajuns foarte popular în Viena și a ajuns în Anglia undeva înainte de anul 1812, fiind introdus la început ca vals german.
Pentru a vă introduce mai bine în lumea dansului o să vă prezint o mișcare din vals, mai exact ,,mersul simplu înainte” cu analiza pașilor din perspectiva fetei și din persprectiva băiatului:
 2.Valsul Boston este cunoscut sub acest nume deoarece a fost introdus în Boston în perioada anului 1830. Acesta este mult mai lent decât valsul standard din acea perioadă. El devine în anul 1922 la fel de cunoscut precum Tangoul. Poziția de atunci a partenerilor s-a schimbat, aceasta nesemănând cu cea partenerilor din zilele noastre.
Este cunoscut ca fiind primul dans care a păstrat picioarele parelele, acesta s-a dovedit mai degrabă a fi un balet, cunoscut studenților de dans istoric ca acel dans cu pași ,, în spatele cârligului”.
Mulți oameni l-au considerat un model de dans mult mai ușor deoarce rochiile din acel an erau făcute cu câțiva centimetri mai sus de la sol, astfel făcând mai ușoară realizarea pașilor.

                     3.Valsul lent. Valsul vienez si cel Boston au stat la originea valsului lent. Deoarece acesta s-a dezvoltat în Anglia, în anul 1921, a primit numele de vals englez. 
Ca să îl diferențieze de valsul francez si de cel vienez, englezii, au introdus modele diagonale la mișcările de bază ale dansului. În anii 20 și 30, el a fost dezvoltat și a creat o varietate de figuri uimitoare și de combinații elegante, având mișcări circulare blânde și niște pași lenți și lungi. A prins forma pe care o știm astăzi abia în jurul anului 1926, după ce în urma războiului mondial baza acestuia a fost modificată, iar mișcările de bază transformându-se în următoarele: pas, lateral, lângă.
Fiind un dans originar englez, muzica îi oferă un caracter romantic și visător.
Datorită participării la balul bobilor, anul 2018, al Liceului Teoretic ,,Mihai Veliciu”, am reușit să învăț unul dintre tipuri de vals prezentate mai sus, mai exact valsul vienez

Descarca referat
 • Specificatii Referat Istoricul Dansurilor Clasice De Rechişan Ioana Bianca Din Comuna Pilu :

  • Tema: Istoricul Dansurilor Clasice De Rechişan Ioana Bianca Din Comuna Pilu
  • Tip de fisier: docx
  • Numar de pagini: 19 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 4 descarcari
  • Accesari: 246 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: Gratis
  • Pret aproximativ in lei: 0 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: vals, mazurca, tango,