Referat Asigurari

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 11 Iulie 2016

Descriere Referat

        O privire de ansamblu asupra asigurarilor la nivelul anilor 2010, cand tara noastra a avut parte de foarte multe evenimente sociale care au avut o influenta semnificativa atat asupra notiunii in sine de asigurare cat si asupra pretului asigurarilor.
        Marile agentii au stiut sa profite de instabilitatea sociala (care se traduce de cele mai multe ori prin vulnerabilitate si sensibilitate a oamenilor) si mai ales economica si marea lor majoritate au inregistrat profituri notabile.
        Dar care este de fapt impactul asupra asigurarilor o pandemie precum gripa porcina?

Extras din referat:

        "Dezvoltarea incompleta a industriei romanesti a asigurarilor, spune Alin Bucsa, ne-a salvat de data aceasta, in contextul acestei crize mondiale. „Problemele pietei mondiale a asigurarilor, au fost extrem de mari, generate in principal de legaturi foarte stranse cu piata financiara international si de expunerile foarte mari, in principal pe riscuri financiare. Din fericire, pentru noi, apelanta companiilor romanesti pentru riscuri financiare, a fost foarte mica si asta ne-a salvat probabil de la falimente in domeniu”, spune reprezentantul Euroins.
        Astfel, anul 2008 a adus evolutii negative ale asigurarilor de viata in tarile dezvoltate, in timp ce tarile cu economie emergenta afisau un trend clar crescator. Conform raportului anual Swiss Re, in anul 2008 asigurarile de viata au inregistrat o scadere de 5,3% in tarile industrializate si o crestere de 14,6% in tarile emergente. In anul 2009 insa, au inceput sa fie impactate si tarile in curs de dezvoltare.
        “Nu sunt inca disponibile date consolidate despre evolutia asigurarilor de viata in Europa in prima jumatate a anului 2009, insa consideram ca Romania a avut o evolutie similara tarilor din regiune sau chiar o evolutie superioara acestora, stiind ca Bulgaria a inregistrat o scadere a primelor subscrise de 12,5%, Croatia o scadere de 3,17% iar Rusia o scadere de 18%”, exemplifica Coman.
        In mod cert, este de parere Coman structura portofoliului de produse de asigurare de viata (traditionale vs Unit-Linked, protectie versus economisire sau investitie) si, nu in ultimul rand, diferentele in regimul fiscal aplicat asigurarilor de viata sau prin comparatie cu restul produselor financiare pot aduce diferentieri importante in evolutia pietelor de asigurari de viata."
Descarca referat