Referat Initierea In Judo, Jocuri Si Exercitii Cu Partener

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 01 Iulie 2020

Descriere Referat

Judo-ul este o artă marțială japoneză modernă. În 1882, pornind de la principiiletradiționalului jujitsu și păstrând tehnicile de aruncare și prize aleacestuia, profesorul Jigoro Kano și-a format propriul său stil, care a devenitcunoscut sub denumirea de Kano-ryu, iar mai târziu s-a numit Kodokan Judo.

Principiile sale se bazează pe folosirea supleții înlocul forței brute, fiind eliminate loviturile și unele luxări periculoase, cumar fi luxarea degetelor. În judo se folosesc proiectări, secerări, fixări lasol, strangulări și luxări.

La începutul secolului trecut, pe măsură ce judoul afost popularizat în Europa, și-a pierdut treptat caracterul și proprietățile deartă marțială, transformându-se în sport. În 1964 judo a devenit probă olimpică.

Practicantul judoului se numește judoka. Sala unde se practică judoul senumește dojo. Echipamentul de judo,numit judogi, a fost introdus decătre Kano în anul 1907, dar pentru grade folosea, în continuare, numai centurialbe și negre.

Pentru cunoaşterea originii acestui sport trebuie să ne întoarcem cu aproape 2000 deani în urmă în vechea Japonie, undesamuraii, cavalerii şi nobilii practicau mai multe genuri de exerciţii, precum:scrima, tirul cu arcul, aruncarea suliţei, etc. Unul dintre aceste exerciţiiera şi jiu-jitsu, care pare a-şiavea originea în vechea formă de luptă corp la corp din Japonia numită Sumo.

Se aminteşte într-o scriere veche de o luptă întreNomino Sukune şi Taimano Uchaya în timpul celui de-al doilea împărat Suini(anul 70 î.e.n.). Judecând după rezultatul întrecerii se pare că din aceastăperioadă datează practicarea jiu-jitsu-ului, deoarece Sukune şi-a omorâtadversarul printr-o „lovitură de picior”.

Mai târziu, în timpul perioadei Kamakura (1185-1333) războinicii, pentru a-şi sluji maibine stăpânii, au început să studieze arta luptei neînarmate, a „luptei corp lacorp”, numită jiu-jitsu. Această luptă era compusă din mai multe exerciţii fărăarme, la care se foloseau din când în când şi pumnale sau săbii. Genul de atacera de cele mai multe ori aruncarea, lovirea, ţinerea adversarului la sol,forţarea şi contorsionarea braţelor şi picioarelor adversarului, pentru a-iproduce durere sau pentru a i le fractura. Aceste forme de luptă eraupracticate numai de nobilii samurai şi de războinicii lor, metodele de predarefiind secrete şi foarte greu transmise altora.

În 1882 Jigoro Kano, împreună cu câţiva prietenidevotaţi, care-i împărtăşeau entuziasmul, au închiriat o clădire în Tokio, undeau stabilit prima şcoala de judo, pecare au numit-o Kodokan, punând astfel bazele unei noi forme de luptă. Prinurmare, au denumit materia de predare „judo” în loc de jiu-jitsu. „Jiu” (sau„Ju”) înseamnă blândeţe sau cedare, „Jitsu” (sau „Jutsu”, „Jiutsu”) înseamnăartă sau priză artistica, iar „Do” înseamnă cale sau principiu. În felul acestaJiu Jitsu înseamnă „arta de a ceda la început şi de a obţine apoi victoria”, întimp ce Judo înseamnă calea sau principiul acesteia.

Antrenorul care lucrează cu pregătireasportivilor judoka-juniori trebie sa cunoască bine selecția la etapa incipientă să țină seama deperioadele de creștere și dezvoltare somatică și a capacităților funcționaleale organismului, cerinței de bază ale întregii sale activități care trebuie săse reflecte atît în planificarea curentă, cît și în cea de perspectivă.Grabirea ritmului de pregătire în scopul obținerii cu ”orice preț” a performanțeloreste contra indicat.

Organizarea și desfășurarea antranamentelor cu juniorii reclamărespectarea următoarelor cerințe:

ü Instruirea să înceapă pe bazaunei selecții atente și aprecierii exacteși competente a posibilităților fizice și intelectuale;

ü Elementele tehnice carealcătuiesc acțiunile complexe de luptă ale fiecărui judoka să fie selecționate și orientate spremenținerea in procesul de instruire a caracterului multilateral al pregătiriitehnice, deoarece în evoluția pregătirii se produc deseori salturispectaculoase în creștere în înălțime și greutate, ceea ce determină oschimbare a manierei de execuție a tehnicilor de luptă;

Descarca referat
 • Specificatii Referat Initierea In Judo, Jocuri Si Exercitii Cu Partener :

  • Tema: Initierea In Judo, Jocuri Si Exercitii Cu Partener
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 18 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 220 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 30 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 120 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: sport, judo, partener, antrenor, exercitii,

Mai multe referate din categoria diverse

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Sua 1980 2000 Facultate 10 6 13
Calendar 2017 Facultate 10 14 2
Cariera mea de elev Liceu 10 1 0
Planșe dendrologie usamv bucurești Facultate 10 23 13
Salonul de coafura Liceu 10 20 28
Catalogul miresei Liceu 10 50 8
Institutii europene Gimnaziu 10 2 8
Mari romani in diaspora Liceu 10 26 8
Titanic Liceu 10 23 12
Atestat engleza i left my heart in london Liceu 10 21 15