Referat Sua 1980 2000

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 01 Aprilie 2020

Descriere Referat

Secolul XX reprezintă o perioată importantă în istoria umanității având în vedere în primul rând cele două conflagrații mondiale ce au marcat într-un fel sau altul fiecare popor și au schimbat mentalitățile oamenilor. Luând în calcul toate acestea este de înteles de ce la finalul secolului XX asistăm la schimbări structurale fundamentale și la evoluții senificative în plan cultural, social, politic și economic.

În ceea ce privește societatea americană, ultimele două decenii ale secolului al XX-lea au fost marcate de personalitatea a trei oameni politici importanți: Ronald Reagan, George H. W. Bush și Bill Clinton. Fiecare și-a pus amprenta asupra politicii externe a Americii, dar mai mult decât atât au jucat un rol important în organizarea internă a societății, a cărei structură s-a modificat profund. Trebuie menționat că evoluția societății a fost caracterizată atât de probleme economice și lipsuri materiale, cât și de momente de prosperitate, care au redat americanilor încrederea și speranța într-un viitor mai bun.

Statele Unite ale Americii erau și în 1980 puterea dominantă în lume, însă poziția lor slăbise considerabil. Degradarea situației economice a țării se datora unui ansamblu de factori: lipsa unor prognoze pe termen lung, slăbiciunile din învătământul tehnic și științific, investiții și locuri de muncă mai numeroase în servicii decât în industrie... Încercările puterii politice de a propune soluții au fost de multe ori nesatisfăcătoare.  Totul avea să se schimbe în următorii ani deoarece pentru istoria Statelor Unite ale Americii anul 1980 a însemnat o schimbare majora pe scena politică, schimbare ce a constat în sfârșitul mandatului președintelui democrat Jimmy Carter și câștigarea alegerilor prezidențiale de către republicanul Ronald Reagan. În prima sa carieră a fost un actor de film mediocru, iar în a doua, a devenit unul dintre cei mai importanți și influenți lideri politici din istoria americană modernă. Impactul imens al lui Reagan asupra istoriei americane a fost, în parte, o chestiune de buna sincronizare. La fel ca Franklin Roosevelt, în 1932, Ronald Reagan a câștigat președinția în 1980, într-un moment în care o mare parte a populației își manifesta o nemulțumire profundă față de starea societății americane. Cele două alegeri pe care le-a câștigat cu o diferență mare de voturi dovedesc popularitatea acestuia. Acesta a vrut ca anunțul din campanie: ,,America is back” să devină realitate. De asemenea, și-a dorit restaurarea puterii militare a națiunii, a avut încredere în calitățile poporului său și a căutat să schimbe atitudinea americanilor față de țara lor. S-a instalat la Casa Albă, în ianuarie 1981 cu promisiunea de a restabili credința americanilor în națiunea lor și în ei înșiși, ceea ce a și reușit întrucât pe parcursul celor două mandate datorita patriotismul său și calității de bun orator, mândria americanilor a reînviat. Acesta nu a fost însă singurul său succes. 

Reagan nu a dat greși nici în ceea ce privește refacerea economiei americane (atunci când a devenit președinte, inflația era de 15 %, iar rata șomajul ajungea la 7,5%), planul pentru indeplinirea acestui obiectiv fiind prezentat în fața presei si a oamenilor ce au asistat pe 30 martie 1981 la discursul pe care l-a susținut la Hotelul Hilton din Washington D.C. Momentul nu a rămas în istorie datorită ideilor prezentatea ce aveau drept scop prosperitatea societății americane, ci din cauza tentativei de asasinat, președintele fiind impușcat de către John Hinckley în momentul în care a părăsit hotelul. Acest incident a reprezentat o dovadă a amflificării violențelor. Rata infracționalității a fost întotdeauna mult mai mare in America decat in alte natiuni bogate.  

Descarca referat
 • Specificatii Referat Sua 1980 2000 :

  • Tema: Sua 1980 2000
  • Tip de fisier: docx
  • Numar de pagini: 6 pagini
  • Nivel: Facultate
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 110 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 13 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 52 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: sua,