Referat Cauzele Producerii Incalzirii Globale

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 01 Iulie 2020

Descriere Referat

Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilormedii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și aapei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimeledecenii. Fenomene de încălzire globală au existat dintotdeauna în istoriaPământului, ele fiind asociate cu fenomenul cosmic de maximum solar, acesteaalternând cu mici glaciațiuni terestre asociate cu fenomenul de minimum solar.

Temperatura medie a aerului în apropierea suprafeței Pământului a crescut în ultimul secolcu 0,74 ± 0,18 °C.

Dacă fenomenul de încălzire observat estecvasi-unanim acceptat de oamenii de știință și de factorii de decizie, existădiverse explicații asupra cauzelor procesului. Opinia dominantă este căîncălzirea se datorează activității umane, în special prin eliberarea de dioxidde carbon în atmosferă prin arderea de combustibili fosili.

Grupul interguvernamental de experți în evoluția climei (engleză IntergovernmentalPanel on Climate Change) afirmă că „cea mai mare parte a creșterii temperaturiimedii în a doua jumătatea a secolului al XX-lea se datorează probabil creșteriiconcentrației gazelor cu efect de seră, de proveniență antropică. Ei considerăcă fenomenele naturale ca variațiile solare și vulcanismul au avut un mic efectde încălzire până în anii 1950, dar după efectul a fost de ușoară răcire.

Teoria încălzirii globale antropice este contestată de unii oameni de știință șipoliticieni, cum ar fi Claude Allègre sau Václav Klaus. Există teoreticieni aiconspirației care cred că totul este doar un pretext al elitelor mondiale de acere taxe împotriva poluării.

Una din cele mai mari probleme cauzate de poluareaaerului este încălzirea globală, o creștere a temperaturii Pământului cauzată de acumularea unor gazeatmosferice cum ar fi dioxidul de carbon. Odată cu folosirea intensivă acombustibililor fosili în secolul XX, concentrația de dioxid de carbon dinatmosferă a crescut dramatic.

Dioxidul decarbon și alte gaze, cunoscute sub denumirea de gaze de seră, reduc călduradisipată de Pământ dar nu blochează radiațiile Soarelui. Din cauza efectului deseră se așteaptă ca temperatura globală să crească cu 1,4° C până la 5,8° Cpână în anul 2100.

Chiar dacă această tendință pare a fi o schimbare minoră, creșterea ar face ca Pământul săfie mai cald decât a fost în ultimii 125.000 ani, schimbând probabil tiparulclimatic, afectând producția agricolă, modificând distribuția animalelor șiplantelor și crescând nivelul mării.

Poluarea este contaminarea mediului înconjurător cumateriale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcțianaturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Chiardacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelornaturale, cum ar fi erupțiile vulcanice, cea mai mare parte a substanțelorpoluante provine din activitățile umane.

 Compoziția aerului nu este aceeași în orice loc de pe planetă.Aceasta variază de la o zi la alta și de la un loc la altul.

Acțiunea umană asupra atmosferei Pământului poate lua multe forme și a existat de cândoamenii au început să utilizeze focul pentru agricultură, încălzire și gătitulalimentelor. În timpul revoluției industriale (secolele XVIII și XIX), poluareaaerului a devenit o problemă majoră.

Poluarea urbană a aerului este cunoscută sub denumirea de „smog”.Smogul este în general un amestec de monoxid de carbon și compuși organiciproveniți din combustia incompletă a combustibililor fosili cum ar fi cărbuniiși de dioxid de sulf de la impuritățile din combustibili. În timp ce smogulreacționează cu oxigenul, acizii organici și sulfurici se condensează sub formăde picături, întețind ceața. Până în secolul al XX-lea smogul devenise deja unpericol major pentru sănătate.

Un alt tip de smog, cel fotochimic, a început să reducă calitatea aerului deasupraorașelor mari cum ar fi Los Angeles în anii '30. Acest smog este cauzat decombustia în motoarele autovehiculelor și ale avioanelor a combustibilului careproduce oxizi de azot și eliberează hidrocarburi din combustibilii nearși.Razele solare fac ca oxizii de azot și hidrocarburile să se combine și sătransforme oxigenul în ozon, un agent chimic care atacă cauciucul, răneșteplantele și irită plămânii. Hidrocarburile sunt oxidate în substanțe care secondensează și formează o ceață vizibilă și pătrunzătoare.

Descarca referat
 • Specificatii Referat Cauzele Producerii Incalzirii Globale :

  • Tema: Cauzele Producerii Incalzirii Globale
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 23 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 209 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 30 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 120 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: incalzirea, globala, cauze, mediu,