Proiect Cetati Medievale Din Romania

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 01 Iulie 2020

Descriere Proiect

Agentia deturism Mistral Tours a inceput sa functioneze in anul 2006, cunoscand oevolutie ascendenta in randul agentiilor de turism din Romania. Agentiaisi desfasoara activitatea intr-un singur sediu in Mamaia, zona Perla, statiepornire Telegondola.

Pe fondul scaderii puterii de cumparare, in primele 6 luniale anului, turistii romani s-au inghesuit la oferte speciale de tip earlybooking sau last minute si si-au indreptat atentia catre destinatii cat maiaccesibile. Primajumatate a anului s-a caracterizat prin fuga turistilor dupa rezervari timpuriisi oferte speciale.

Sezonalitatea s-a mai diminuat, agentia a reusit sa vanda multe pachete si in lunile de iarna. Atunci cand pe piataau aparut pachete cu reduceri substantiale fata de anii anteriori si adaptatenevoilor clientilor, vanzarile au fost remarcabile.

Cele mai cautate destinatii au fost si anul acesta,Bulgaria, Turcia si Grecia. Turistii cu bugete mai mici s-au limitat sianul acesta la Bulgaria, Grecia si Turcia. Spre aceste destinatii s-auvandut marea majoritate a pachetelor.

Activitatea agentiei functioneaza pe mai multe departamente de activitate, si anume:

ü  Departamentul Turism Intern - rezervari la hoteluri/ vile/ pensiuni oriunde in Romania la tarife decontract, asigurare mese, transport, rent a car, organizare circuite in tara,tabere, etc.

ü  Departamentul Turism Extern (Outgoing) - organizarea deplasarilor de afaceri sauturistice (rezervare hotel/ vacante pe nave de croaziera, sejururi, transferurihotel - aeroport, rent a car, excursii optionale)

ü  Departamentul Incoming - servicii turistice in Romania pentru turisti straini - grupuri sauindividuali

ü  Departamentul Operare Nave de Croaziera - agentia opereaza excursiile locale alepasagerilor si echipajelor navelor militare si de croaziera care ajung inPortul Constanta

ü  Departamentul Ticketing - asigura rezervari si vanzari bilete de avion pe orice ruta, pe toatecompaniile aeriene

üDepartamentul Corporate - se ocupa de asigurarea serviciilorturistice pentru clientii corporate - companii, organizatii - pentrudesfasurarea de reuniuni, evenimente, conferinte, team-building-uri, etc.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Dacă plănuiţi o vacanţă în Bucovina, trebuie neapărat să vizitaţi Cetatea de Scaun aSucevei pentru a avea parte de o încântătoare lecţie de istorie. Cetatea a fostrecent deschisă vizitatorilor după finalizarea lucrărilor de restaurare, tot cuajutorul banilor europeni. De aici puteţi admira întreaga Vale a Sucevei, unpeisaj senzaţional, pentru că Cetatea de Scaun se află la 4 km de centruloraşului, pe un pinten de deal care se înalţă cu aproximativ 70 de metri faţăde lunca râului Suceava. (vezi anexa 1)

Pentru a creşte interesul turiştilor, în perimetrul Cetăţii de Scaun a fost instalat unsistem de sunet şi lumini care proiectează umbre fragmentare de călăreţi,însoţite de zgomot specific, apoi umbre de gardieni şi zgomote care imităstrăjeri în mişcare. Totodată, în cetate se aude un fond sonor de slujbăreligioasă, urmat de prezentarea de umbre de domniţe cu fundal sonor de vorbeşi râsete. De altfel, îmbunătăţirile îşi văd imediat efectele, spunautorităţile.

Cetatea Devei

Cetatea Devei este unul dintre monumentele istoricereprezentative ale judeţului Hunedoara, dar şi una dintre cele mai importantefortificaţii ale Transilvaniei. Cetatea datează din secolul al treisprezecelea,iar cu timpul s-a dezvoltat, devenind o aşezare strategică în secolelortrecute. (vezi anexa 2)

Aceasta este construită pe un con vulcanic, pe DealulCetății din municipiul Deva, fiind situată la o altitudine de 378 de m. Aici,râul Mureș formează un defileu întru Munții Apuseni și Munții Poiana Ruscă. Peparcursul timpului, așezarea a avut mai multe scopuri, de apărare, a fostrefugiu pentru nobilii din zonă, fiind folosită chiar și pe post de închisoare.

Una dintre cele mai cunoscute legende legată de CetateaDevei este foarte asemănătoare cu cea a Mănăstirii Curtea de Argeș. Se spune căla fortificarea sa a lucrat un meșter pietrar pe nume Keleman, însă acesta nureușea să construiască nimic pentru că șantierul se destrăma pe timpul nopții,iar pentru a reuși să termine construcția acesta a fost nevoit să își sacrificesoția, pe care o chema tot Ana, pietrificând-o în zidurile cetății, la fel caîn legenda meșterului Manole.

Soarta fortăreței a fost însă marcată de evenimenteleistorice: a fost dăruită, vândută şi chiar bombardată. În anul 1849 însă, oexplozie puternică a distrus o mare din construcţie. Dar printre zidurilerămase în picioare, se perindă în continuare localnici şi turişti deopotrivă,atraşi de panorama impresionantă, dar mai ales de lecţia de istorie care sedezvăluie la fiecare pas. 

Descarca proiect
 • Specificatii Proiect Cetati Medievale Din Romania :

  • Tema: Cetati Medievale Din Romania
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 22 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 1097 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 30 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 120 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: cetati, medievale, romania, circuit, turristic,