Referat Catalogul Miresei

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 18 Octombrie 2015

Descriere Referat

Nu-mi pas ace rochie voi purta la nunta! Aceasta propozitie nu o va auzi probabil nimeni, cu atat mai mult din gura actantului principal al unei nunti, mireasa. Nu exista o a doua sansa, singurul caz in care nimeni nu-si doreste o a doua sansa, de a purta rochia perfecta. Este ea, rochia care ne va lumina ochii, care va atrage apauzele tuturor, caci va fi imbracata de un om deosebit, un ingeras in rochie alba care isi uneste viata cu alesul inimii.
Dar cum sa facem sa nu dam gres? Cum sa o alegem pe cea mai potrivita inaltimii noastre, constitutiei noastre, astfel incat sa fim sigure ca vom radia atunci cand vom aparea in fata mirelui nostru ? Cu trena, lunga, medie, fara trena, alba, alb perlat, crem, cu voal, fara voal, cu dantela, cu volane, tip printesa etc, o singura noapte si atatea posibilitati de alegere. Cu toate acestea, parca niciuna nu este pe placul nostru, nu-i asa?
Catalogul miresei este prietenul retras, rabdator, obiectiv, care nu se enerveaza in fata nehotararii noastre si care ne explica in detaliu particularitatile fiecarui tip de rochie, aratandu-ne si cum arata rochita imbracata de o frumoasa domnisoara.
Desi moda se schimba si tendintele difera de la un an la altul, fiecare mireasa este speciala in rochia aleasa, adesea rochia visata inca din copilarie, de cand ne vedeam o cenusareasa la bratul printului frumos si fermecator alaturi de care sa ne petrecem toata viata.
Casa de piatra!

Extras din referat:

“ALBA-CA-ZAPADA
Povestea frumoasei cu parul negru, pielea alba si buze rosii spusa de Fratii Grimm este povestea eterna a iubirii care trece peste orice obstacol. Rochia inspirata de Alba-Ca-Zapada este la fel de delicata precum un fluture, cu insertii florale in relief si o fusta ampla care ii ofera un aer regal luminos. [...]
FRUMOASA DIN PADUREA ADORMITA

Talentata si inteligenta, printesa acestei povesti isi cucereste printul prin renume si prin frumusetea ei adormita. Probabil ca si tinuta ei a avut un rol important, astfel incat sa-l convinga pe acesta sa o trezeasca cu un sarut. Rochia cu sprapuneri de volane si fusta ampla cucereste pe oricine!”

Descarca referat