Referat Dirijarea Stiintifica A Antrenamentului Sportiv

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 11 Aprilie 2021

Descriere Referat

        Pentru a obține performanțe sportive remarcabile trebuie permanent planificare și modificate antrenamentele, care trebuie mereu adaptate în funcție de dificultatea competiției avute în vedere. Antrenamentul e un proces stadial de lungă durată, optimizat în permanență după caracteristicile concursurilor de mare amploare la care urmează să se participe. Acest aspect trebuie avut în vedere încă din momentul selecției, care se desfășoară pe baza de model, ai cărei parametri concretizează caracteristicile esențiale ale viitorului sportiv de performanță.
        Controlul antrenamentului constă în compararea rezultatului cu obiectivul propus, pentru aprecierea eficienței pregătirii și, dacă este necesar, modificarea anumitor elemente ale antrenamentului. Astfel, vor trebui comparate valorile modificărilor dorite în organism, ce condiționează performanța sportivă și rezultatul obținut.
        Nivelul înalt al performanțelor în sportul modern impune perfecționarea continuă a tuturor laturilor pregătirii sportivilor. Creșterea performanțelor depinde în mod direct de o serie de factori și direcții de perfecționare a antrenamentului sportiv. Specialiștii în conducerea pe baze științifice a antrenamentului sportiv consideră că sunt necesari peste 4000 de indicatori de natura motrico-biologică și psihică, care trebuie luați în considerare pentru a realiza acest demers. Acest mare număr de date implică o activitate de echipă interdisciplinară, ale căror concluzii sa se constituie în sisteme de valori aflate în interacțiune.
        Din aceste motive este necesară dirijarea științifică a întregului proces de pregătire, care trebuie să se desfășoare sub forma unui sistem unitar (biologic, metodic, pedagogic, psihologic, igienic, organizatoric), în cadrul unor cercetări interdisciplinare, operaționale etc. 

Descarca referat