Referat Prospectarea Resurselor Naturale In Vederea Dezvoltarii Durabile. Amplasarea Unor Obiective De Interes Civic Si Turistic In Masivul Rarau

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 23 Iulie 2016

Descriere Referat

În prezent, perspectivele de dezvoltare a Masivului Rarău din punct de vedere a infrastructurii spre valorificare potenţialului turistic este axată pe amenajarea unei pârtii de schi. Aceasta este  omologată în masivul Rarău cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău şi transport pe cablu pe traseul Câmpulung Moldovenesc - trupul izolat intravilan Rarău (va fi amenajată o pârtie de schi, apoi linii suspendate, sistem de transport pe cablu cu telegondola, instalaţie de producere a zăpezii, iluminatul pârtiei). Deocamdată nu sunt alte proiecte de dezvoltare datorită faptului că prin amenajări se produc dezechilibre în geosistem, iar valorificarea poteţialului turistic prin numeroase amenajări duc la crearea unui peisaj dezolant.
Masivul Rarau ofera posibilitatea practicarii alpinismului, pe trasee clasice si de performanţă, omologate de Federaţia de alpinism. Acestea sunt din Pietrele Doamnei, din stânca numita Turnul Mare, cel de răsărit, cu un grad de dificultate 4A şi cel vestic, cu grad de dificultate 2B. În Masivul Rarău se mai afla o serie de trasee alpine inedite care nu au fost omologate de Federaţia de alpinism. Printre cele care ar putea constitui în viitor trase de diferite grade de dificultate se numară şi cele din Piatra Zimbrului, Piatra Şoimului, pereţii abrupţi ai Cheilor Moara Dracului etc.
Autorităţile locale din Câmpulung îşi manifestă interesul pentru dezvoltarea şi promovarea sporturilor extreme, acestea fiind incluse în calendarul naţional al activităţilor, a turismului ecvestru, turismului pastoral, etc. Astfel  se poate observa că se încearcă menţinerii echibrului geosistemelor şi nu se amenajeză construcţii pentru a nu crearea dezechilibre în sistemul natural. În Masivul Rarău se pot face următoarele activităţi turistice: rafting, alpinism, căţărat, turism ecvestru, turism pastoral (în aceşti munţi se practică păstoritul tradiţional, unii turişti venind numai pentru a observa  păstoritul tradiţional păstrat pe aceste meleaguri), escaladă etc. 
Din punct de vedere al infrastructurii de cazare care se întâlneşte în Masivul Rarău sunt: Cabana meteorologică a Facultăţii de Geografie şi  Geologie Iaşi şi Hotel Alpin Rarău. Cabana Pastorala a fost demolată în vara anului 2010, pentru a se construi una mai mare şi a se amnenaja un camping cu căsuţe din lemn.
Descarca referat