Referat Spania

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 15 Ianuarie 2017

Descriere Referat

        Spania este a doua tară din lume, din punctul de vedere al turistilor străini, conform datelor furnizate de Organizatia Mondială a Turismului, situându-se doar în urma Frantei, si se bucură de o cotă de 7% din turismul mondial, înaintea Statelor Unite si Italiei.
        Turismul a adus Spaniei 37.500 de milioane de euro în cursul anului 2004, fapt ce o situează pe locul 2 în ceea ce priveste încasările, în urma Statelor Unite, care a câstigat 75.000 de milioane de euro în 2004 (12% din total), și înaintea Frantei (33.900) și Italiei (29.600).
        Între lunile ianuarie si noiembrie 2005 s-au înregistrat un număr total de 52,4 milioane de turisti străini, cu 6,2% mai mult fată de cei înregistrati în aceeasi perioadă a anului anterior, conform datelor Ministerului Industriei, Turismului si Comertului.
        Catalonia este principala destinatie turistică a Spaniei. Cei 13,2 milioane de turisti presupun un 25,3% din totalul de turisti înregistrati în Spania, și de asemenea o crestere fată de cei 12,7% din anul anterior.
        A doua destinatie turistică a Spaniei sunt Insulele Baleare, cu 9,4 milioane de turisti în primele 11 luni ale anului 2005, cu 1% mai mult fată de anul anterior. Insulele Canare, cu 8,6 milioane de turisti (1,6% mai putin decât anul anterior), sunt a treia destinatie turistică, înaintea Andaluziei, care a ajuns la 7,6 milioane (plus 1,3%) si a Comunitătii Valenciene, cu 4,8 milioane (plus 9,5%).

    Extras din referat: 

        Spania este una dintre cele mai frumoase țări din lume, fiind vizitată de milioane de turiști în fiecare an. Spania este a doua cea mai vizitata tara din lume, dupa Franta, atragand anual peste 60 de milioane de turisti. Turismul estival este foarte bine dezvoltat gratie climatului bland, plajelor foarte intinse si a unicitatii marii Mediteraneene. Nu trebuie uitat nici turismul cultural, balneoclimateric sau religios, dar Spania exceleaza si in domeniul turismului montan. Cu un intins sistem montan, al doilea din Europa, Spania si-a dezvoltat puternic regiunile de schi, fapt ce atrage numerosi turisti in fiecare an. Nu trebuie sa uitam viata de noapte din Spania, atat de apreciata de turisti si de localnici.Barcelona este cunoscuta ca principala atractie de noapte, dar sa nu uitam de Ibiza sau Mallorca, destinatii majore pentru petreceri in timpul verii.
        Pe langa cele mai importante orase precum Barcelona sau Madrid, Spania se mandreste cu nenumarate alte locuri deosebite. Alicante, de pilda, este un loc foarte apreciat de turiști. Port în Costa Blanca și capitala provinciei cu același nume, Alicante este recunoscut prin orașul vechi, străzile înguste, casele colorate, viața de noapte agitată, plajele îmbietoare și vederile superbe spre Mediterana. Pot fi vizitate aici Castelul Santa Barbara (o fortăreață din secolul al XIV-lea ce oferă o panoramă extraordinară, plus expoziții foarte interesante), Bazilica Sfânta Maria (flancată de două turnuri gemene, are o fațadă din secolul al XVIII-lea, în stil baroc, și un altar aurit, care contrastează cu simplitatea naosului gotic), Muzeul Arheologic, Muzeul de Artă Contemporană, Tabarca (o fermecătoare insuliță din apropiere, Canelobre (cel mai mare și mai adânc sistem de peșteri din Spania. Aici se țin concerte și festivaluri, iar peșterile sunt luminate în toate culorile). "
Descarca referat