Referat Brasov

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Brasovul, un superb amestec de cultura, istorie si geografie, cu un cadru natural de poveste, este pregatit oricand sa-si uimeasca turistii, prezenti in numar din ce in ce mai mare in ultimii ani. 
    
    Zona reprezinta un mozaic de fortarete medievale,biserici si manastiri, castele si palate. Numeroase edificii medievale le putem vizita si astazi, cum ar fi Biserica Neagra sau Turnul Alb, cel Negru, Bastionul Graft, Postavarilor sau Tesatorilor, din sud-vestul cetatii.

    Centru turistic de o deosebita importanta, Brasovul domina sud-estul Transilvaniei, fiind situat pe cursul mijlociu al Oltului, ocupand semnificativ depresiunile Brasov si Fagaras. Gasindu-se in apropierea altor statiuni montane: Predeal, Busteni, Sinaia, Brasovul castiga prin spectaculozitate, prin relieful sau diversificat, format din munti (care acopera aproape jumatate din teritoriu) si depresiuni, dar si dealuri.

    Clima sa temperat-continentala, cu un nivel destul de ridicat al precipitatiilor (valoarea medie a umiditatii este 75%), cu o temperatura medie anuala de 7,5 C, constituie un avantaj pentru practicarea diferitelor sporturi de iarna, asigurand in acelasi timp si un confort termic si climatic adecvat.

    Farmecul locatiei este dat si de zona forestiera, padurile ocupand spatii foarte intinse, intalnind subzona stejarului, a gorunului, fagului, molidului, dar si de fauna extrem de variata. Tot de diversitate putem vorbi si daca ne referim la stilurile arhitecturale ale Brasovului, acesta dispunand de edificii construite in stiluri care variaza de la preromantic, gotic, clasic, renascentist, baroc, rococo, la brancovenesc si modern.

    Cele mai multe arii protejate din tara (30 dintre care doua parcuri naturale, Bucegi si Piatra Craiului) se gasesc in judetul Brasov, reprezentand aproximativ 6% din intreg judetul. Aceste arii protejate sunt de foarte multe tipuri: geologic, paleontologic, speologic, forestier, avifaunistic si mlastini.
Descarca referat