Referat Titanic

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 02 Mai 2016

Descriere Referat

        Se intampla adesea ca un eveniment care pare a fi unul exceptional, sa se dovedeasca a fi unul tragic. Nu putem deveni paranoici, dar in cazul Titanicului asa s-a intamplat: ceva, poate aroganta constructorului, aveau sa prevesteasca cumva nenorocirea care a facut din mare un adevarat cimitir. Arca acesta n-a fost una salvatoare, ca cea a lui Noe. Ea a fost puntea prin care viata s-a dat mortii.
Titanicul, o minune plutitoare, un palat care a gazduit mii de oameni, o incercare de a dobori imaginatia tuturor, o demonstratie de bun gust impletit cu extravaganta suprema, cu luxul si opulenta. Titanicul a fost ispita in care din pacate au cazut multi. Care sa fie cea mai potrivita definitie a Titanicului, dar si a intregii experiente? Dar despre morala, care sa fie lectia pe care divinitatea, destinul, a vrut sa ne invete?
Cine n-ar vrea sa traiasca o asemenea experienta, chiar si pentru o perioada scurta, sa calatoreasca pe un vapor in care chiar si cel mai mic obiect este o comoara: scara interioara din stejar, sculptata, cu statui din bronz, etc? Era calatoria pe care imigrantii imbarcati o vedeau ca pe o salvare, ca pe un ajutor divin, ca pe o binecuvantare, dar care la final a fost cea mai mare pedeapsa, cel mai mare nenoroc.
Referatul de fata analizeaza ceea ce avea sa fie cea mai mare tragedie din istoria navala. Desi au trecut este 100 de ani de la eveniment, el a ramas cap de afis in istoria accidentelor navale si speram ca istoria sa nu se mai repete niciodata. 
Cele trei capitole ale proiectului  sunt completate de o prezentare in Power Point cu 11 slide-uri

        Extras din referat:

        “Titanicul a avut reputatia de a fi cel mai luxos vas si putea fi numit, fara nici o problema, un palat plutitor. A stabilit un anumit standard prin oferirea locurilor de cazare pentru toti pasagerii, in special pentru cei de clasa intai. Realizarea carea a incununat interiorul navei a fost Marea Scara, facuta din lemn de stejar sculptat, ornata cu statui din bronz, si o cupola de sticla deasupra ei. Titanicul a fost mai fosr denumit si "Vaporul sperantelor", din cauza numarului mare de imigranti care s-au imbarcat, in speranta ca vor incepe o viata noua in America. Echipat cu cea mai recenta tehnologie a constructiilor navale, Titanicul a fost considerat foarte sigur. A fost chiar descris ca fiind „de nescufundat".
        Desi a venit cu niste costuri tragice, multe lectii au fost invatate din scufundarea Titanicului. De atunci, este obligatoriu ca navele sa aiba barci de salvare astfel incat fiecare persoana de la bord sa aiba loc, iar exercitiile de salvare sunt facute la inceputul fiecarui voiaj. O patrula internationala va urmari orice formatiune de gheata de pe rutele navigabile majore, si orice avertizare de aisberg ii va fi comunicata capitanului. Calatoria a inceput cu bucuria si optimismul de a calatori cu cea mai mare si mai luxoasa nava din lume, dar s-a incheiat cu un dezastru trist si socant. In timp ce Titanicul se odihneste pe fundul oceanului, el continua sa traiasca in istorie ca cel mai faimos vas, prin nenumaratele carti, filme si expozitii care s-au facut de-a lungul timpului. Va servi pentru totdeauna drept lectie asupra pericolelor arogantei excesive ale omului in realizarile sale tehnologice.”

Descarca referat
  • Specificatii Referat Titanic :