Referat Strategia Mijloacelor De Comunicare. Presa. Plan Media

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 17 Iunie 2016

Descriere Referat

        Publicitatea cuprinde totalitatea acţiunilor al caror scop este prezentarea indirectă (orală, vizuală) a unui mesaj în legătură cu un produs, un serviciu sau firma de către orice susţinător identificat.
        Pentru ca sunt nenumarate forme şi utilizări ale publicităţii, este greu, daca nu chiar imposibil să se facă aprecieri generale referitoare la elementele sale distincte în calitate de componentă a activităţii promotionale.
        Principalele avantaje ale acesteia sunt: prezentarea publică a mesajelor de transmis, puterea semnificativa de influenţare, expresivitatea sporită, caracterul impersonal. Publicitatea poate fi utilizată pentru a crea o imagine unui produs/serviciu, dar şi pentru a impulsiona vânzările, pentru a mari interesul consumatorilor.

        Extras din referat:

        "Publicitatea este "semnalul, sursă şi simbol, al triumfului industriei culturale". Ea este cel mai utilizat mijloc pe care îl au la dispoziţie firmele pentru a se face cunoscute, stimulând cererea şi reliefând avantajele şi modul de folosire a produsului său serviciului. Importanta publicităţii pe pieţele străine este subliniată de faptul că, dintre toate aspectele marketingului internaţional, acesteia i se acorda cea mai mare atenţie.
        Concentrându-se pe creaţie, agenţiile de publicitate pornesc de la ideea că marketingul este, mai degrabă, o"bătălie" a mesajelor publicitare decât a produselor. Agenţiile doresc să câştige "războiul publicităţii" pentru a primi premii, recunoaştere în media şi contracte noi.
În lumea comunicării, publicitatea este considerată drept domeniul cel mai propice de manifestare a creativităţii; se pot inventa noi mijloace de comunicare, iar actualele mass-media pot fi utilizate în mod cu totul nou, prin re-contextualizare, modernizare etc. "
Descarca referat