Lucrare Turismul Montan In Judetul Brasov

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 06 August 2016

Descriere Lucrare

        În America și Canada,respectiv în Munții Apalachi și Munții Stâncoși,turiștii preferă să viziteze în mod special stațiunile montane la sfârșit de săptămâna motiv pentru care au fost amenajate în apropierea zonelor urbane,aflate în vecinătatea acestor munți,căile de acces către stațiuni sunt foarte multe și foarte dezvoltate.
        În peninsula Scandinavă,respectiv în Munții Scandinaviei,ce se intind pe teritoriile statelor Finlanda,Norvegia și Suedia,ocupațiile importante legate de amenajare sunt variația operațiunilor de agrement și îmbinarea vacantelor de diferite feluri.
        În Munții Pirinei, care se întind pe teritoriile Spaniei (în cea mai mare parte) și Franței,amenajarea este specifică sporturilor de iarnă,majoritatea stațiunilor fiind situate la altitudini mari,de peste 1500 m.
        O mare atenție la capitolul amenajare au primit-o Munții Balcani, situați pe teritoriul Bulgariei. Create asemănător celor modelului din Alpi,aici s-au dezvoltat trei stațiuni luxoase: Vitosa,Borovet și Pamporovo.Firmele care s-au ocupat de amenajarea acestor stațiuni sunt mare parte austrice sau franceze.
        Munții Alpi au o întindere totală de 181.498 de km. pătrați,cuprinzând țările Slovenia, Franța, Germania, Austria, Liechtenstein, Italia și Elveția în întinderea lor. Sunt considerați cel mai prețios lanț montan din lume, grupând în arealul lor 25% din totalitatea turismului mondial. Datorită reliefului mai mult decât corespunzător și al condițiilor climatice prielnice,aici se regăsesc toate formele de amenajare specifice turismului montan.Înălțimile foarte mari permit existența non-stop a sezonului de schi,deoarece la anumite altitudini zăpada nu se topește niciodată.
    Deși reprezintă cel mai lung lanț muntos din Europa, Munții Carpați nu se ridica la nivelul așteptărilor vecinilor Alpi,în schimb ies în evidența prin conservarea foarte bună a faunei și a  vegetației.Domeniul schiabil are parte de o atenție deosebită,majoritatea centrelor de cazare sunt concentrate în jurul lui.
Descarca lucrare