Lucrare Tehnici Promotionale La Locul De Vanzare

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 22 Iunie 2022

Descriere Lucrare

        Dinamismul economico-social contemporan a determinat toate firmele ce acţionează atât pe piaţa românească cât şi pe diverse alte pieţe să-şi desfăşoare activitatea economică având la bază o nouă optică asupra relaţiilor lor cu piaţa.         Această nouă optică a firmei, “concretizată într-un ansamblu coerent de activităţi practice programate şi organizate prin utilizarea unor metode şi tehnici ştiinţifice”(C. Florescu), reprezintă de fapt transpunerea teoriei marketingului în practică, plasând astfel politica de marketing ca parte componentă a politicii economice de ansamblu a firmei. 
        În acest mod, firma îşi poate realiza mai bine şi cu rezultate mai bune obiectul de activitate, încercând să folosească toate oportunităţile şi să evite toate primejdiile existente pe pieţele pe care acţionează. 
        Politica de marketing, care determină un anumit “stil” şi o anumită “manieră” proprie de acţiune a firmei, presupune în primul rând alegerea unei strategii de piaţă în concordanţă cu resursele întreprinderii şi cu particularităţile pieţei pe care întreprinderea acţionează şi abia apoi stabilirea structurii, dimensiunilor, şi modului în care va evolua producţia (politica de produs), stabilirea preţurilor corespunzătoare pentru produsele realizate (politica de preţ), stabilirea modului de vânzare a produselor (politica de distribuţie) şi nu în ultimul rând o permanentă comunicare cu piaţa prin intermediul unor activităţi specifice, folosind mijloace de acţiune foarte diverse (politica promoţională).
        Importanţa deosebită a activităţilor promoţionale a fost sesizată de comercianţii din cele mai vechi timpuri, care foloseau anumite activităţi promoţionale pentru a-şi spori vânzările. Cu timpul, lucrurile au evoluat, paleta de activităţi promoţionale folosite s-a diversificat iar modul de realizarea a acestora s-a perfecţionat an de an. 
        Transpunerea în practică a politicii de marketing propuse se realizează prin intermediul strategiilor şi tacticilor de marketing. Complexitatea deosebită a activităţii promoţionale, precum şi strânsa legătură a acesteia cu toate celelalte activităţi de marketing, fac necesară o deosebită atenţie în elaborarea mixului promoţional şi deci implicit a alegerii celor mai bune strategii şi tactici pentru transpunerea în practică a ceea ce şi-a propus întreprinderea.
        Numeroase ar putea fi elementele care să diferenţieze strategia promoţională pe care o poate adopta o anumită firmă.         Dintre criteriile ce ar putea fi folosite, cele mai semnificative sunt: 
obiectivele urmărite a fi atinse prin intermediul activităţii promoţionale;
rolul activităţii promoţionale;
atitudinea faţă de structura pieţei;
frecvenţa de desfăşurare în timp;
modalitatea de organizare a activităţii promoţionale.
        Definirea conceptului de promovare nu este un lucru tocmai simplu. Foarte multe activităţi pot fi uneori considerate ca făcând parte din sfera promovării când, de fapt, ele nu îşi găsesc locul acolo, acest lucru determinând apariţia unor definiţii incomplete.
Descarca lucrare
 • Specificatii Lucrare Tehnici Promotionale La Locul De Vanzare :

  • Tema: Tehnici Promotionale La Locul De Vanzare
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 12 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 14 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 15 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 60 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: tehnica, promotie, publicitate, clienti, firma,