Lucrare Managementul Si Controlul Tehnic Al Calitatii Produselor

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 22 Iunie 2022

Descriere Lucrare

    Intr-o economie de piata caracterizata printr-o concurenta acerba pentru supravietuire, intreprinderile se confrunta in permanenta cu o serie de fenomene (cresteri de preturi la materii prime, cresteri de tarife la diferite categorii de servicii etc.) care afecteaza pretul produselor si care fac batalia finala sa se dea asupra raportului calitate – pret .
      Realizarea de produse care sa satisfaca consumatorul final este posibila numai printr-o sincronizare perfecta a tuturor functiunilor intreprinderii. O întreprindere va supravietui numai daca reuseste sa fidelizeze clientii si sa atraga in permanenta noi clienti. Acest lucru este posibil numai prin indeplinirea urmatoarelor cerinte de baza:
Reducerea preturilor ;
Imbunatatirea continua a calitatii produselor ;
Respectarea termenelor de livrare ;
Acordarea de facilitati de creditare ;
Imbunatatirea imaginii produselor prin reclama. 
        Calitatea a fost si este unul dintre cele mai folosite cuvinte in relatiile dintre intreprinderi .
        Cadrul conceptual in domeniul calitatii a evoluat pe parcursul  dezvoltarii societatii omenesti .
        In antichitate filosofi de marca precum Aristotel si Cicero prin preocuparile lor in domeniul filosofiei au scos in evidenta multitudinea de intrebuintari si intelesuri ale cuvantului calitate. Astfel Aristotel avea sa constate ca „ sufletul nu poate intelege nimic fara ajutorul imaginilor” , iar Cicero este cel care foloseste pentru prima data cuvantul calitate(qualis) in lucrarile sale .
       Tot in antichitate mestesugarii individuali erau asa zisii creatori totali , ei ocupandu-se de proiectarea , executia si controlul produselor din punct de vedere calitativ , garantand prin insemnele specifice aplicate pe produse , calitatea acestora .
          In eviul mediu problema calitatii a fost preocuparea bresleleor si asociatilor mestesugaresti care au instituit cadrul de etica pentru membrii acestora in privinta calitatii produselor . Mestesugarii care realizau produse defecte , in functie de gravitatea acestora primeau diverse sanctiuni , de la amenzi pana la excluderea lor din bresda sau asociatia care faceau parte .
         Prin intermediul stampilelor si marcilor se garanta cumparatorului natura , soiul sau originea marfii . Regulamentele corporatiilor impuneau fiecarui meserias sa se angajeze sub juramant ca va practica in mod corect meseria , iar in cazul fabricarii de produse alimentare nu va introduce in ele companente pe care el insusi nu ar vrea sa le consume . In Roma eviului mediu autoritatile municipale in subordinea carora se afla „Politia pietelor” aveau putere legislativa , obligand vanzatorii de produse falsificate sau cu vicii ascunse sa despagubeasca pe cumparatori . 
         In Anglia , in secolul XI , prin legea breslelor , reprezentantilor regelui li se confera dreptul de a verifica si urmarii calitatea produselor realizate in cadrul breslelor . Tot prin aceasta lege calfele sunt obligate sa realizeze autocontrolul produselor fabricate , in timp ce „maistrii” sunt obligatii sa supravegheze procesul de fabricatie , ca acesta sa se desfasoare coonform instructiunilor stabilite in prealabil .
            In anul 1456 , in Anglia , in timpul regelui Henric al IV-lea, functiona inspectia .
        Coltbert , primul ministru al frantei , afirma in anul 1664 ca „daca fabricile noastre impun o calitate superioara a produselor , strainii vor prefera sa cumpere din Franta si banii lor vor curge spre Regat” .
         Treptat isi face aparitia societatea industriala( secolul XIX). Astfel ca adancirea specializarii duce la scaderea implicarii in procesul decizional si motivarii personalului . Se introduce un sistem de salarizare bazat pe plata pieselor bune realizate . Apar pentru prima data asa zisii CTC-isti , rolul acestora fiind la inceput de a separa produse bune de cele defecte si de a le numara pe cele bune in vederea realizarii platii muncitorilor . 
Descarca lucrare
 • Specificatii Lucrare Managementul Si Controlul Tehnic Al Calitatii Produselor :

  • Tema: Managementul Si Controlul Tehnic Al Calitatii Produselor
  • Tip de fisier: doc
  • Numar de pagini: 91 pagini
  • Nivel: Facultate
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 27 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 2 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 8 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: calitate, management, produs, pret, control, etape, indicator,