Lucrare Contabilitatea Stocurilor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 31 August 2016

Descriere Lucrare

        Stocurile sunt active circulante ale unei societăţi pe care aceasta le deţine pentru a fi vândute pe parcursul activităţii normale a societăţii. Mai pot fi active în curs de execuţie sau materii prime, materiale, consumabile, ce urmează să fie utilizate în procesul de producţie ori în activitatea de servicii. 
        În funcţie de gestionare, ele se grupează în stocuri şi producţie în curs de execuţie, acestea fiind active circulante materiale. Stocurile mai pot fi bunuri cumparate în scopul de a fi revândute, bunuri finite sau în curs de execuţie fabricate de companie, materii prime, materiale sau costul serviciului în cazul companiilor prestatoare de servicii.
        În contabilitatea financiară a unei întreprinderi, stocurile se clasifică după  patru criterii: destinaţie, faza ciclului de exploatare, locul de creare a gestiunii şi criteriul fizic. Conform acestor criterii stocurile sunt urmatoarele:
-materii prime, care sunt folosite direct în procesul de fabricare a produselor. Ele se vor regăsi în componenţa produsului finit parţial sau total, în stare  iniţială sau modificată.
-materiale consumabile, care reprezintă materiale auxiliare, piese de schimb, combustibil, furaje, seminţe, sau alte materiale care participă la procesul de producţie.
-produse, care pot fi produse finite, semifabricate sau material rezidual
-producţie în curs de fabricaţie, adică materii prime care încă nu au trecut prin toate fazele producţiei, nu au fost probate şi nu au primit recepţia tehnică, dar şi lucrări în curs de execuţie încă neterminate sau servicii în curs de execuţie.
-mărfuri, adică bunuri pe care compania le cumpară pentru a le revinde sau a le repartiza în magazinele proprii tot pentru vânzare.
-ambalaje, reprezintă materiale necesare pentru a fi protejate mărfurile în timpul transportului şi depozitării sau pentru a fi prezentate cât mai estetic clienţilor în procesul de vânzare.
Descarca lucrare