Lucrare Analiza Activitatii Turistice Si Impactul Acesteia Asupra Economiei Judetului Buzau

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 03 Septembrie 2016

Descriere Lucrare

        În zilele noastre, tot mai mult, economiştii privesc serviciile ca pe un sistem de utilităţi în care un beneficiar cumpără sau foloseşte în locul  unui produs, o utilitate.
        O cerinţă importantă a produsului turistic o constituie asigurarea unei odihne active a turistului. Rezultatul progresului ştiinţific şi tehnic şi al creşterii productivităţii muncii este reducerea săptămânii de lucru, fapt ce permite un volum mai mare al timpului liber. Pentru a fi combătute efectele negative ale concentrării urbane, stressul, poluarea, etc, se constată creşterea solicitărilor de odihnă activă în cadrul serviciului turistic. Acesta este un procedeu modern de deconectare pentru a fi ameliorate consecinţele nefavorabile ale suprasolicitării.
        Preocuparea specialiştilor în turism devine mai intensă odată cu transformarea turismului într-un fenomen de masă şi odată cu creşterea frecvenţei de petrecere a timpului liber în afara reşedinţei permanente.
        Dacă se caută o delimitare a serviciilor faţă de bunuri, acestea pot fi definite ca activităţi economice, umane, cu un conţinut specializat, care au ca rezultat efecte utile, nemateriale şi netangibile, destinate satisfacerii unor nevoi sociale.
        Conţinutul serviciilor face parte dintr-un sector terţiar al economiei. În practică poate fi uneori mai dificil să se distingă serviciile de bunuri, deoarece achiziţionarea unui bun poate cuprinde şi achiziţionarea unui serviciu, sau invers, un serviciu poate însemna prezenţa unui bun tangibil.
        Cea mai importantă tendinţă a zilelor noastre este că sectorul terţiar impune producerea unor bunuri tot mai perfecţionate, calitative şi diversificate
Descarca lucrare
  • Specificatii Lucrare Analiza Activitatii Turistice Si Impactul Acesteia Asupra Economiei Judetului Buzau :